Napali ga mediji, a on ih šokirao: Potez za notes izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Željka Babića – u ‘vatru’ bacio Ivana Pešića!

Foto: fah

Možda Hrvatska neće vidjeti polufinale Svjetskog prvenstva bez obzira na sjajno poluvrijeme protiv Egipta i pobjede u osmini finala. Hrvatsku među osam najboljih na svijetu čeka jaka Španjolska, reprezentacija koja je daleko ozbiljnija nego što je to sinoć bio Egipat, iako su se i Španjolci mučili protiv Brazila. Možda Hrvatska neće protiv Španjolske ponoviti prvi dio utakmice s Egiptom, koji je bio blizu granice koju je nekoć postavila hrvatska rukometna reprezentacija, možda će izbornik Željko Babić protiv Španjolske napraviti nekoliko, dakle, ne “samo” jednu, kardinalnih pogrešaka, no, ipak iz Francuske neće otići praznih ruku. Hrvatska je dobila, zahvaljujući njemu, sreći, slučajnosti, sasvim svejedno, veliko pojačanje na golu, na poziciji koju adekvatno ne pokrivamo još od zlatnih Červarovih vremena i odlaska Vlade Šole. Hrvatska od odlaska Vlade Šole nema TOP golmana, kakav je primjerice Omeyer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, izbornik Željko Babić nakon poraza od Njemačke, po dolasku u Montpellier, odlučio je napraviti potez koji je mnoge novinare i stručnjake bacio u depresiju, umjesto golmana koji čuva vrata prvaka Europe, Filipa Ivića, dao je priliku 28-godišnjem Ivanu Pešiću i pogodio. Izbornik je kasnije rekao kako je za to zaslužan trener vratara Venio Losert. Napadi na Babića zbog Ivića, u čiju kvalitetu, ponajviše perspektivu, nitko ne sumnja, su prestali, no, nema niti jedne riječi kojim bi mediji konstatirali da je za 11 obrana Ivana Pešića protiv Egipta zaslužan djelomično i izbornik. Da on nije postavio Pešića ovaj ne bi ni branio, jednostavno.

Naravno, ako je izbornik, barem za sada, pogodio, ne znači da je automatski postao rukometni genije, Lino Červar i Velimir Kljajić u jednoj osobi, međutim, kad ne tako rijetko bilježimo pogreške izbornika zašto ne bismo priznali i jedan dobar potez, koliko god on bio možda plod sreće ili slučajnosti?

Razlog zašto mediji napadaju Babića, a u kontekstu promjene golmana, vjerojatno leži u činjenici da izbornik uporno  inzistira na igri sa sedam igrača u napadu, u kojoj golmani moraju jako puno trčati, brzo se troše, koliko to može biti opasno pokazalo je drugo poluvrijeme protiv Egipta kada se u jednom trenutku, nakon promjene formacije, igra naše reprezentacije raspala, Pešić je u s nekoliko obrana zaustavio nalet Egipćana. Iako Babić tvrdi da igra sa sedam igrača u napadu savršeno funkcionira mnogi se s time neće složiti, jedan od njih je i legendarni zlatni Zlatko Saračević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, nitko ne može tvrditi da Filip Ivić ne bi branio protiv Egipta dobro koliko je to činio Ivan Pešić, bolje je teško moguće, uostalom, Ivić je bio jedan od junaka hrvatske pobjede protiv Mađarske, kakva je Mađarska reprezentacija pokazala je u osmini finala kada je izbacila olimpijske pobjednike – Dance. Pešiću se protiv Egipta sve posložilo, na redu je Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.