Navijač Kölna poništio članarinu zbog džamije na dresu, odgovorili su mu iz kluba…

Foto: Twitter

U Njemačkoj i dalje napeta situacija, kako zbog pandemije koronavirusa te masovnih prosvjeda u Berlinu, tako i zbog drugih stvari, poglavito u Kölnu. Naime, sjetimo se masovnih seksualnih napada koji su se dogodili na novogodišnju noć prije nekoliko godina u spomenutom gradu, policija je tada zaprimila preko 100 tužbi, od kojih se trećina odnosila na seksualne prekršaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se u sadašnjost, naime, nogometni klub Köln predstavio je novu garnituru dresova roze boje, a na kojima se nalazi silueta grada.  Tako se na dresu može vidjeti i silueta gradske katedrale, jedan od simbola ovog grada, ali i džamija.

Jednom zasad nepoznatom navijaču Kölna, prema pisanju nekih njemačkih medija, džamija na dresu se nije svidjela te se obratio klubu kako bi ih obavijestio o poništenju svoje članarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas sam shvatio da će FC Köln igrati u dresovima koji na njima imaju džamiju. Zbog činjenice da se ne mogu identificirati s muslimanima i džamijama, donio sam odluku da izađem iz religijske organizacije 1. FC Köln.”, napisao je, između ostalog, navijač spomenutog kluba.

Reakcija iz kluba je brzo stigla te su na službenom Twitter profilu napisali:

“Dobili smo obavijest od člana koji želi poništiti članarinu zbog džamije na našem dresu te o tome kažemo: Doviđenja i hvala na ideji.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.