Navijači Brazila ogorčeni, Neymara proglasili glavnim krivcem nakon ispadanja od Belgije…

Foto: fah

Belgija je u sjajnom četvrtfinalu Svjetskog prvenstva svladala Brazil (2:1) i izbacila ga s natjecanja. Za mnoge je Brazil bio prvi favorit turnira nakon ispadanja Njemačke i Španjolske, no, Belgija je imalo puno više sreće, ali je pobjedu, bez obzira što su Brazilci u većem dijelu susreta bili bolji, zaslužila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 32 godine i Svjetskog prvenstva u Meksiku Belgija je ponovno u polufinalu SP-a gdje će igrati protiv još jedne mega momčadi, reprezentacije Francuske. Te 1986. na Mundijalu u Meksiku susreli su se Belgijci i Francuzi, no, u borbi za 3. mjesto. Slavila je Platinijeva Francuska.

Iako je Brazil igrao relativno dobro, i puno promašivao, navijači peterostrukog prvaka svijeta su ogorčeni, posebno igrom ”šminkera” Neymara, kome poručuju da je promijenio više frizura na Svjetskom prvenstvu nego što je dao golova. Iskreno rečeno, to je točno, tri puta je mijenjao frizuru u Rusiji, a zabio je dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više se očekivao od najskupljeg nogometaša svijeta i glavne zvijezde PSG-a. Očito da Neymar, kojeg su Belgijci potpuno zaustavili, a ono što nije uspjela njihova obrana pohvatao je njihov sjajni golman, nije bio spreman za turnir, u Rusiju je ionako stigao ozlijeđen.

Navijači Brazila zamjeraju svom najboljem nogometašu i česta simuliranja na travnjaku i večeras je u nekoliko navrata pokušao iznuditi jedanaesterac ili prekršaje u opasnoj zoni, nije mu uspjelo.  Mažić nije nasjeo.  Neymar je, nažalost, posvetio više vremena svom izgledu nego onome zbog čega je i došao u Brazil, nogometnoj igri.  Stoga ne čudi da su ga navijači Brazila proglasili glavnim krivcem i razlogom ispadanja sa Svjetskog prvenstva u četvrtfinalu.

Šesnaest godina je prošlo od posljednjeg brazilskog finala, a proći će još najmanje četiri. Vrijeme ide, hoće li Brazil ponovno čekati 24 godine na svjetsku titulu? Podsjetimo,  Brazil do naslova prvaka svijeta nije mogao od 1970. do 1994., kada su u Americi uspjeli na krilima Romarija i Bebeta. Nakon toga su naslov osvojili predvođeni Ronaldom, Rivaldom i Ronaldinhom 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Čudno prvenstvo, bez južnoameričkog štiha u završnici i bez trojice najboljih nogometaša svijeta, Ronalda, Messija i Neymara…

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.