Navijači ljuti i ponosni: Divljenje i ogorčenje u Osijeku, korak od sedam milja do hrvatske senzacije!

Foto: fah

Nakon dva nevjerojatna dana u Slavoniji hrvatska Davis Cup reprezentacija vodi protiv favorizirane Španjolske 2:1 u pobjedama, što je svakako najveće iznenađenje 1. kola Davis Cupa. S obzirom na činjenicu da se hrvatska Davis Cup reprezentacija Španjolcima suprotstavila znatno oslabljena, bez ključnih igrača koji su prošle sezone Hrvatsku ipak nosili do finala, dakle, bez Marina Čilića i Ivana Dodiga, a koji su uzeli pauzu od reprezentacije, te bez Borne Ćorića, koji je umoran od izbornika, malo ozlijeđen, malo ljut, pobjeda Hrvatske vjerojatno bi već sad bila jedna od najvećih senzacija 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I bez njih Hrvatska je na najboljem putu senzacije kojoj se nitko nije nadao, koju nitko nije očekivao, najmanje oni koji su otkazali dolazak u Slavoniju. Posljednjih sati u jednom dijelu javnosti vlada prava euforija. Hrvatska je, objektivno samo korak daleko od četvrtfinala, aki korak dug sedam milja. Realno gledajući Španjolska je i dalje favorit, međutim, dečki su zaslužili potporu, odužili su se Slavoncima borbenošću, fanatičnom željom, ako ništa drugo publika je dobila spektakl i bez glavnih zvijezda. Uloženo se vratilo, iako je prije nekoliko dana aktualni gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić u gotovo svim medijima “zapomagao” zbog činjenice da u Slavoniju dolazi oslabljena Hrvatska koja će biti “topovska hrana” Španjolcima, Danas je i on promijenio mišljenje.

Franko Škugor, Ante Pavić, Marin Draganja i Nikola Mektić vode protiv jedne od najjačih reprezentacija svijeta, koja je u Osijek došla u snažnom sastavu predvođena 16. i 26. tenisačima svijeta te aktualnim osvajačima Roland Garrosa u parovima, međutim, bez Rafaela Nadala koji bi također došao u slavonsku metropolu da nije igrao jedan uistinu iscrpljujući Australian Open.

Treba spomenuti i činjeicu da niti jedan hrvatski Davis Cup reprezentativac na ATP ljestvici nije plasiran ispod 200. mjesta, što se tijekom protekla dva dana nije osjetilo, naprotiv. Hrvatska se postavila kao ekipa koja zna što hoće i kao momčad bez kompleksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su shvatili poruku i vrlo su brzo zaboravili na one kojih nema, i koji su u ovom trenutku zalužili da budu zaboravljeni koliko god to možda bilo nekorektno. Ipak su Čilić i Dodig legende hrvatskog tenisa. Ne bi bilo ni korektno, ni sportski, bez obzira što su navijači još uvijek ljuti zbog činjenice da diljem svijeta traju natjecanja u Davis Cupu dok se naše zvijezde odmaraju.

Što god da bude u danas, kada se odlučuje putnik u drugo kolo, svima su pokazali da ne igraju imena nego želja, definitivno su pokazali da želju i srce imaju, što su navijači prepoznali, drušvene mreže zatrpane su porukama potpore hrvatski tenisačima, s druge strane, navijači nisu željeli zaboraviti spomenuti ni one koji su odlučili zaobići Osijek ne bi li se odmorili od nekoliko gemova u Australiji.

“Bravo junačine!!! Čiliću i ostali, gledate li ovo???”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svaka čast dečki! Naklon do poda! Čilić, Dodig, Ćorić, Karlović niste vrijedni hrvatskog dresa!!!”

“Čilića i ostale bih pustio samo na tribine sada…”

“Kako god da ovaj meč između Hrvatske i Španjolske na kraju završi, vi ste naši heroji! Bravo dečki, a onima koji nisu tu neka bude krivo, jer ovako se bori i gine za svoju reprezentaciju!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spavate li mirno Čiliću Marine i Ćoriću Borna?!?!”

Uglavnom se radi o porukama potpore, ali i ogorčenja, s jedne su strane navijači su ljuti i ponosni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.