Navijači mogu odahnuti: Kovač potvrdio da će Mandžukić igrati protiv Italije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač potvrdio je u četvrtak navečer da se Mario Mandžukić ipak nastupiti u kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016 u protiv Italije unatoč lakšoj ozljedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Hrvatska – Italija igra se u petak u 20.45 sati pred praznim tribinama stadiona Poljud zbog kazne UEFE Hrvatskom nogometnom savezu.

Mandžo će biti spreman, Tin Jedvaj neće

“Mandžukić se u zadnja dva dana požalio da osjeća neke probleme u zadnjoj loži. Po svemu onome što smo vidjeli i saznali od naših liječnika i fizioterapeuta on će trenirati i biti spreman, te mislim da će igrati u petak protiv Italije“, rekao je Kovač na konferenciji za novinare u Splitu. Kovač je potvrdio da je pripreme zbog ozljede napustio Tin Jedvaj koji je u četvrtak ujutro otputovao na pregled u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač smatra kako u utakmici Hrvatska-Italija nema favorita te da bi ishod te utakmice mogao zavisiti od forme i inspiracije igrača, ali je i naglasio kako je Hrvatska ipak hendikepirana jer će na Poljudu igrati bez potpore navijača.

“Nogomet je stvarno najljepša sporedna stvar na svijetu zbog koje treba biti sretan i veseliti joj se. Sve ostalo što nema veze sa nogometom neka bude izvan svih terena, izvan našeg društva i to je poruka svima. Činjenica je da je na Poljudu mogao biti spektakl pred punim tribinama, ali to se nažalost neće dogoditi“, kazao je Kovač. I hrvatskoj i talijanskoj reprezentaciji nedostaje nekoliko igrača, ali Kovač smatra da će susret biti kvalitetan.

“Italija će sigurno imati iskusnu i čvrstu ekipu koja će se nama suprostaviti od prve minute. Talijanski izbornik Antonio Conte bi mogao promijeniti sustav igre svoje reprezentacije u odnosu na igru prikazanu na San Siru u prvoj utakmici, ali mi smo spremni odgovoriti na svaku talijansku varijantu. Nadam se da će moji momci na Poljudu pronaći ono što nisu imali u prvoj utakmici u Milanu, a to je zadnji pas. Svaki rezultat koji je pozitivan, a to je i neriješeni, bit će pobjeda”, izjavio je hrvatski izbornik, koji je pohvalio uvjete u Splitu rekavši da su “iznad očekivanja”, a pohvalio je fantastičan travnjak na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je favorit – tvrdi Srna

Kapetan reprezentacije Dario Srna, otvoreno je kazao, za razliku od izbornika Kovača, da je Hrvatska favorit u utakmici protiv Italije.

“Mi smo papirnati favoriti jer kad pogledamo sve naše utakmice u ovom kvalifikacijskom ciklusu uključujući i onu protiv Italije u Milanu vidimo da smo mi uvijek dominirali. Prihvaćamo ulogu favorita. Jako mi je žao što se igra na praznom Poljudu, nedostajat će nam taj 12. igrač. Ako zabijem gol, neću imati s kim proslaviti jer na tribinama neće biti nikoga. No bez obzira na sve, spremni smo dati sve od sebe za našu Hrvatsku i naše navijače”, poručio je kapetan Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.