Navijači su rekli svoje: Tko je kriv za možda i najveću krizu Reala u 21. stoljeću?

Foto: fah

Tko je kriv za možda i najveću rezultatsku krizu Reala u 21. stoljeću? Je li odlazak donedavno prve zvijezde, Portugalca Cristiana Ronalda, toliko uzdrmao momčad da se ona jednostavno ne snalazi na travnjaku, posebno u napadu? Benzema i Bale bez Ronalda djeluju kao automobili bez goriva, stoje u izlogu, svi znaju da puno vrijede, ili su barem puno vrijedili, no, ne potvrđuju to tamo gdje je navijačima i svima koji vole klub najvažnije – na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realu sklona Marca napravila je anketu koja je naišla na nevjerojatno veliki odaziv, sudjelovalo je oko 200 000 zainteresiranih za ovu temu, oni su odredili krivce za veliku krizu kraljevskog kluba, krizu koja je kulminirala debaklom protiv Barcelone od 5:1, krizu koja ih drži na njima sramotnom devetom mjestu La Lige. Dakle, Real ne igra dobro ni u Europi, ni u domaćem prvenstvu, makar će, naravno, preskočiti prvu fazu Lige prvaka.

Navijači Reala, ljubitelji nogometa, u ovom trenutku nevažno za ukupni dojam, rekli su kako je najveći krivac trener Julen Lopetegui. Tu nema velike dvojbe, no, nisu štedjeli ni nogometne zvijezde s obzirom kako je čak 55 000 navijača Reala, odnosno čitatelja Marce, misli kako je najveće razočarenje Gareth Bale, koga su mnogi smatrali Ronaldovim nasljednikom.  Marca tako piše da Bale nedostatkom samopouzdanja koči sve napade kraljevskog kluba. Na drugom mjestu, kad su igrači u pitanju, je kapetan Reala Sergio Ramos, koga čak 52 000 navijača smatra krivcem za loše rezultate prvaka Europe.  ”Kad obrana puca, momčad ne djeluje kompaktno, kriv je prvi čovjek svlačionice”, navodi Marca. Na 3. je mjestu Karim Benzema, 45 000 navijača odgovornim drži francuskog nogometaša. Realu treba strijelac, Benzema bez Ronalda to nije.

Na četvrtom mjestu je još jedan Francuz, također iz obrane kao i Ramos, Raphael Varane, njega odgovornim smatra 38 000 navijača.  Varane nije ni sjena sjajnog stopera kakav je bio u dresu Francuske na Svjetskom prvenstvu na kojem su Francuzi osvojili zlato.  Na petom je mjestu talentirani Marco Asensio, koji je Hrvatskoj zadao velike, prevelike, probleme na početku Lige nacija kada je Hrvatska poražena 6:0 od Španjolske u Elcheu. Asesnsio je ”zaradio” 34 000 negativnih glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se može primijetiti na vrhu ni pri vrhu nema Luke Modrića, kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i nakon odlaska Ronalda u Juventus prve zvijezde Reala.

Spomenuli smo Luku? Naime, najbolji igrač svijeta nalazi se na šestom mjestu s 22 tisuće glasova. Navijači Reala još uvijek štede kapetana hrvatske reprezentacije. Naime, Modrić ima priliku osvojiti Zlatnu loptu na kraju godine, a pamte se i njegovi sjajni rezultati sa SP-a.  Mnogi se pitaju kako bi tek Real izgledao da nema Luke Modrića.  Na sedmom je mjestu njemački reprezentativac Toni Kroos.

”Najlošijih”11 lošeg Reala, kako prenosi Marca, izgleda ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Courtois; Nacho, Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modrić, Isco; Asensio, Bale, Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.