Ne prestaju teške kritike na račun izbornika Aleksandra Petrovića: ‘Osramotio nas je na EuroBasketu!’

Foto: fah

I dok na EuroBasketu traju utakmice za plasman u polufinale u Hrvatskoj ne prestaju rasprave glede preranog ispadanja naše reprezentacije i teškog poraza protiv Rusije u osmini finala. Naime, mnogi i dalje traže ostavku izbornika Aleksandra Petrovića. Hrvatska je doista izgledala vrlo loše u najvažnijoj utakmici turnira, koju su i neki igrači proglasili utakmicom generacije. Kad je Rusija prebacila u višu brzinu Hrvatska jednostavno nije imala šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poteze izbornika komentirao je za Slobodnu Dalmaciju Pino Gjergja, koji je, između ostaloga, podsjetio na svoje riječi upozorenja od prije tri mjeseca, dakle, puno prije nego li je Europsko prvenstvo počelo.  Gjergja smatra da je na EuroBasketu reprezentaciju vodila nestručna osoba.  Brzo se očito zaboravio podvig Hrvatske s Acom kao izbornikom prije godinu dana, plasman na Olimpijske igre te sjajno izdanje u Riju.

“Poslali su ga izgleda na ‘kurs’ od sedam dana, zasjeo je po tko zna koji put na klupi i osramotio nas samo tako. Vjerujte, sjedio sam ispred TV ekrana i crvenio se od stida, jer ono kako je Aco Petrović posložio igru ne bi uradio nitko od košarkaških početnika. Ono što je sve Aco trubio uoči EP-a, u smislu pishofizičke spremnosti, stručnosti,  i čega sve ne, bilo je pravo bombardiranje javnosti koja sigurno nije ni svjesna naše bijede u ogledu s Rusima.

 A on se stalno nametao kao spasitelj i ne samo ove godine, nego inače je takav njegov pristup. Najprije je košarkašku obitelj u Hrvatskoj uvjerio kako je odlazak u Rio preko Torina prava bajka, za mene i jest, jer se ranije neodlazak na Olimpijske igre ili Svjetsko prvenstvo držalo nemogućim ishodom.
I onda su on i njemu slični kroz medije glorificirali taj rezultat, svojom slatkorječivošću uvjerio je sve oko sebe kako jurišamo na medalju. S čime? S igrom koju je bazirao na dvojici igrača. Ne može to tako dragi moj Aco!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

K tomu, Ruse smo predstavili vanzemaljcima ne bismo li pokrili svoje nedostatke. Umjesto da se posvetimo tomu kako posložiti igru, njemu je važnije bilo uvjeravati javnost kako smo izvrsni, nikad bliže medalji. Uostalom, koga smo dobili u grupi, Mađarsku i Rumunjsku koje se ne sjećaju kad su bile na nekom velikom natjecanju, Crnu Goru koja je svoje umijeće pokazala protiv Latvije s minus trideset i porazili su nas Španjolci koji imaju smjenu generacije i nisu tako strašan ‘vulkan’. Imamo momčad, ali je nema tko voditi, zato moraju svi, koji su na bilo koji način vezani uz stručni stožer, otići.

Aci mogu preporučiti jedan klub zove se ‘Dinamit’ iz Kazaginca, i on dobro zna o kojoj se destinaciji radi. I da zaključim, na EP- u smo izgledali kao trkači olovnih nogu, pa oni koji su u košarci godinama lako će kroz ove tri riječi locirati problem koji nije od jučer nego traje”, bio je dosta oštar Gjergja prema Aleksandru Petroviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.