Nenad Bjelica nakon velikog kiksa Vatrenih protiv Azerbajdžana: ‘Ne možemo biti zadovoljni s bodom, bolji smo od njih, oni do sada nisu osvojili ni bod’

Foto: fah

Hrvatska reprezentacija nije, nažalost, uspjela pobijediti u Bakuu reprezentaciju Azerbajdžana, završilo je 1:1, izgubili smo dva boda protiv momčadi koja do sada tijekom kvalifikacija niti jedan bod nije osvojila. Težak je to udarac Daliću, njegovim izabranicima i navijačima hrvatske reprezentacije nakon sjajnog izdanja u Trnavi prije tri dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni su, kako smo već pisali,  odigrala vrlo dobro prvo poluvrijeme te jako loše drugo poluvrijeme utakmice, posebno su naši pali u igri zadnjih pola sata, kada su jedva stajali na nogama. Jedini gol za Hrvatsku zabio je 34-godišnji Luka Modrić iz jedanaesterca u 11. minuti, činilo se kako nas čeka lakši posao nego smo očekivali, posebno poslije nekoliko promašenih velikih prilika, međutim, kad ne zabiješ – primiš, Hrvatsku je šokirao Halizada osamnaest minuta prije kraja susreta.

U studiju NOVE TV, koja je utakmicu Vatrenih iz Bakua izravno prenosila, trener Dinama, Nenad Bjelica, je komentirao kiks naših nogometaša.

”Mislim da smo imali dobar ulazak u utakmicu, trebali smo zabiti dva-tri gola do poluvremena jer smo imali bezbroj dobrih situacija, ali nedostajala nam je realizacija i taj još jedan gol. Vjerojatno bi tada utakmica otišla u pravcu kao što je u Slovačkoj, ovdje je samo prvi dio bio na razini te utakmice u Trnavi.. No, kako to biva u nogometu, protivnici se dižu i kad ne zabijete svoje šanse, onda oni mogu iz jedne ili dvije koje su imali”, kazao je Bjelica, koji smatra kako nije potrebno posebno naglašavati da ovo nije zadovoljavajuća situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne možemo biti zadovoljni s bodom jer smo puno bolji od njih koji nemaju ni bod, a ni s četiri boda iz ove dvije utakmice. U drugom dijelu nije bilo kompaktnosti linija, pogotovo na krilima odakle je nedostajala podrška sredini Modriću i Brozoviću. Raspali smo se malo, ali idemo dalje, ništa nije izgubljeno”, poručio je Bjelica.

Bjelica smatra kako je ovakve utakmice najteže pripremiti.

‘Zlatko Dalić je dobro pripremio momčad. Imali smo te dvije Rebićeve šanse, ne mogu biti bolje, udarce sa svih strana. Njihov je golman dobro branio i dali smo im kisik”, smatra trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalje ide analiza Nenada Bjelice. Što se dogodilo kod izjednačujućeg pogotka Azerbajdžana?

‘Luka stajao daleko od Brozovića, ali trebali su zato stoperi ranije izaći u blok. Lovren je kasnio i onda je bilo teško zaustaviti igrača s loptom, riskiraš jedanaesterac ili da te prođe.”

O Bruni Petkoviću, koji je iznudio jedanaesterac za Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Nema uopće dileme da je domaći branič igrao s namjerom, opravdano je dosuđen jedanaesterac. Bruno se dobro “uvalio” protivniku, dobio je duel i htio prenijeti loptu u čemu ga je zaustavio rukom. Luka ga je dobro realizirao.”

Nakon kiksa protiv Azerbajdžana u Bakuu čeka nas nova drama u završnici kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.