Nenad Bjelica ne želi u Fenerbahčeu biti trener na probnom roku?

Foto: fah

Kako pišu turski mediji navodno su zapeli pregovori bivšeg trenera Dinama, Nenada Bjelice i Fenerbahčea. Turski Sabah piše da hrvatski trener traži previše, dakle, u pitanju je ugovor koji Bjekica traži, dok Fenerbahče bivšem treneru Dinama nudi ugovor na tek devet utakmica, ako bi hrvatski trener u minimalno pet od tih devet pobijedio dobio bi jednogodišnji ugovor, tek bi se na kraju sljedeće sezone mogla aktivirati kaluzula za još tri godine suradnje hrvatskog stručnjaka i turskog kluba. Posve razumljivo, Bjelica nije presretan takvom ponudom te želi biti dugoročno rješenje, a ne trener na probnom radu. Ipak je Bjelica, iako relativno mlad trener, trener s iskustvom i rezultatima iza sebe, između ostaloga s Dinamom je taj isti Fenerbahče ponizio usred Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabah piše kako Bjelica ”želi biti dugoročno rješenje, želi složiti svoju momčad i šokirao je upravu kluba zahtjevom da potpiše trogodišnji ugovor. Novac nije nikakav problem u ovim pregovorima, problem je trajanje ugovora i u klubu se nadaju da će Bjelica promijeniti mišljenje.”

Navodno bi donedavni trener Dinama u Turskoj trebao zarađivati oko dva milijuna eura godišnje, s druge strane navodno je Bjelici stigla ponuda iz Azerbajdžana, Nogometni savez Azerbajdžana hrvatskom treneru nudi izborničku poziciju te plaću od milijun i pol eura godišnje. Naravno da je izbornička pozicija, pa makar bio u pitanju ne baš jaki Azerbajdžan, izazov za svakog trenera, Bjelica je ne tako davno poručio javno da ima ambicije biti izbornik, doduše hrvatske reprezentacije, koja je ipak malo jača od Azerbajdžana.

Podsjetimo, Fenerbahče je u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa bio na sedmom mjestu, s 13 bodova manje od vodećeg Trabzonspora. Fenerbahče igra i polufinale turskog kupa, za osvajanje turskog Kupa Bjelica bi dobio 200 000 eura, dok je 100 000 eura nagrada ako se s Fenerbahčeom hrvatski trener plasirao u Europu. Ukoliko bi kojim slučajem iduće sezone Fenerbahče osvojio naslov prvaka Turske Bjelica bi trebao dobiti oko pola milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prije svega toga mora postati trener spomenutog turskog kluba, a navodno je zapelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.