Neviđeni skandal: Je li Barcelona dala milijun eura kako bi se blatilo Lionela Messija?

Foto: fah

Posljednjih dana sportski svijet, ili barem što je od njega ostalo uslijed pandemije koronavirusa, i histerije koja vlada cijelim svijetom, fokusiran je na ”neviđenu” krizu u Barceloni, koja je itekako uzdrmana. Otkrivena je navodno, kako javljaju španjolski mediji, prljava radnja katalonskog kluba a uperena protiv najboljeg igrača Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, navodno je Barcelona uplatila specijaliziranoj tvrtki novac kako bi ona negativnim marketingom utjecala na promjenu mišljenja navijača o sjajnom argentinskom nogometašu. Messi, podsjetimo, nije u idiličnim odnosima s čelnicima katalonskog diva.

Jednostavnim rječnikom rečeno Katalonci su navodno uplatili tvrtki  “I3Ventures” da blati Mesija, ali i Gerarda Piquea te bivšeg trenera Pepa Guardiolu.  Naime, radi se o tvrtki koja je specijalizirana za društvene medije i koja je plaćena da namješta ili namjerno u prvi plan gura negativne priče o spomenutoj trojici i to za naknadu u iznosu od čak milijun eura. Sve to tema je u dijelu španjolskih medija. Navodno je ista svota novaca uplaćena u više dijelova kako Barcelona ne bi bila sumnjiva, no, nije im uspjelo. Katalonci su navodno na različite račune uplatili po 200 000 eura kako bi se izbjegla i posebna revizija zbog visokog iznosa.

Dani koji predstoje ključni su dani Barcelone za promjenu povijesne težine, napalo se Messija, čije je ime postalo posljednjih više godina zaštitni znak kluba i koji je jedan od najboljih nogometaša svih vremena.  Josep Maria Bartomeu je taj koji odluke donosi u Barceloni, ali se one ne bi smjele kositi sa željama argentinskog nogometaša, koji je uzvratio udarac, o čemu smo svjedočili kada se sam Messi više puta javno oglasio i nije ostao dužan svojim ”neprijateljima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nogometaši Barcelone, odnosno kapetani, su odbijanjem prijedloga o smanjenju plaća prvog čovjeka kluba poslali jasnu javnu poruku. Čine se kako je taj potez samih igrača više usmjeren prema čelniku Barcelone nego kao gesta pohlepe, za što neki mediji optužuju igrače katalonskog kluba.

Inače, Barcelona je zbog neodgovornog trošenja novca dok ”se imalo” ušla u ozbiljne probleme, novac od odšteta od transfera, kakav je primjerice bio onaj Neymara, koji je u PSG otišao za 222 milijuna eura, odavno je potrošen. Trošilo se više nego što se smjelo i više nego što se zaradilo.

Posljednjih dana svjetski mediji su sve intenzivnije pisali da bi Messi mogao na ljeto napustiti Barcelonu i otići u Inter, no, male su šanse da se to uistinu i dogodi. Neki smatraju kako je i takva ”informacija” zapravo djelo specijalnog rata protiv Messija, koji je demantirao da će otići u milanski klub. Messi se jednostavno ne želi na ovaj način povući i borit će se do kraja. Ipak je on simbol katalonskog kluba, puno više nego što je Cristiano Ronaldo bio simbol Reala s obzirom kako je kraju ipak otišao u Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.