Nije uobičajeno da nogometni sudac ulazi u medijsku polemiku s nogometašima: Kako je Zambrano odgovorio Lionelu Messiju?

Foto: Twitter

Lionel Messi prije nekoliko dana odbio je primiti medalju za treće mjesto koje je Argentina osvojila pobjedom protiv Čilea na Copa Americi. U utakmici za treće mjesto Messi je dobio zasluženi crveni karton, no, poslije utakmice i osvojene brončane medalje najbolji igrač svijeta nije krio svoju ljutnju, a osvrnuo se i na ”sporno” polufinale protiv Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Messi je bio ljut zbog događanja u polufinalu Cope kada je Brazil s 2:0 pobijedio Argentinu, Argentinci su u dva navrata pogađali stativu, no, Brazilci su bili bolji. Messi je ljut zbog suđenja, a posebno se ljutio jer glavni sudac polufinala, Roddy Zambrano, nije sudio navodna dva jedanaesterca za Argentinu.

Međutim, ekvadorski sudac, već spomenuti Zambrano, odgovorio je na kritike Lionela Messija, što nije baš uobičajeno u svijetu nogometa. Rijetko se preko medija događaju polemike između igrača i nogometnih sudaca.

“Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu. Trofej je rezerviran za Brazil,” rekao je Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac polufinala Argentina – Brazil poručio je da je zadovoljan kako je vodio utakmicu.

”Vrlo sam miran oko svega što se dogodilo. Transparentan sam oko svojeg posla, pokušavam suditi najbolje što mogu. Srećom, sve je rečeno na terenu i VAR je sve sporne situacije snimio. Prije susreta smo znali da će to biti teška utakmica za suđenje. Znali smo da će onaj tko izgubi okriviti nekoga za poraz, a u ovom slučaju, mi smo za njih bili krivci”, kazao je Zambrano u intervjuu za ekvadorsku radio postaju SuperK-800.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.