Nikad ”luđe” Europsko prvenstvo: Ispali Francuzi, pali Danci, Nijemci, Slovenci bolji od prvog favorita za zlato…

Foto: fah

Rukometaši Slovenije, kako smo već pisali, u Göteborgu su iznenadili prvog favorita Europskog prvenstva, reprezentaciju Švedske 21:19 te se tako vrlo vjerojatno plasirali u iduću fazu nikad ”luđeg” Europskog prvenstva.  Prvenstva na kojem su trofejni Francuzi ispali već na startu, Prvenstva na kojem su ”autsajderi” svladali Dance, na kojem je Španjolska deklasirala Njemačku, Prvenstvu na kojem je očito sve moguće, na kojem je Crna Gora napokon ”izbila” svoje ”drugo oko u glavi”, Srbiju te ih izbacila s Eura, Prvenstva na kojem srećom, barem zasad, Hrvatska igra sjajno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Švedska je, podsjetimo, prema mnogima, pa tako i prema prognozama najuglednijeg rukometnog portala na svijetu, Planet Handballa, uoči Europskog prvenstva bila prvi favorit, nakon njih na drugo su mjesto stavili Dance, na treće Španjolsku, a na četvrto – Hrvatsku. Hrvatska će u drugu fazu prenijeti maksimalna dva boda, a igrat će u skupini s favoriziranim Španjolcima, Nijemcima te Austrijancima i Makedoncima.

No, vratimo se Slovencima, nakon što su pobijedili Poljsku 26:23, u dramatičnom su dvoboju svladali Švedsku, ako u posljednjem kolu 14. siječnja pobijede Švicarsku izabranici Ljubomira Vranješa osvojit će prvo mjesto u skupini te će u drugi krug prenijeti maksimalna dva boda i tako imati lakši put prema polufinalu. Skupina u kojoj će uz Slovence biti očito i Danci, i Šveđani… križat će se sa skupinom u kojoj će biti i Hrvatska. Prve dvije reprezentacije iz obje skupine idu u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.