Nikola Jurčević, izbornik Azerbajdžana o trenutku intoniranja hrvatske himne: ‘Zna se što mi Hrvatska znači, uvijek mi je ruka na srcu’

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija, kako smo već pisali, svladala je teže od očekivanja (2:1) reprezentaciju Azerbajdžana. Gosti, koje kao izbornik vodi Nikola Jurčević, inače bivši trener Dinama i bivši Vatreni, su poveli, a onda se kroz duži proces mučenja Hrvatska vratila i golovima Barišića te Kramarića i pobijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Jurčević je mogao biti zadovoljan igrom Azerbajdžana, no, nije rezultatom.

”Čestitam Hrvatskoj na pobjedi, zaslužila je to. Nesretan sam jer smo izgubili, a bili smo jako blizu boda. Igrali smo od jedne od najboljih momčadi na svijetu i moji igrači su dali sve od sebe. Imali smo prilike, da zabijemo za 2-2, ali najbolja momčad u našoj skupini je na kraju pobijedila. Ovo je za nas važna utakmica pred nastavak kvalifikacija, idemo motivirani prema nastavku”, kazao je bivši Vatreni, koji je za Hrvatsku igrao na prvom velikom natjecanju hrvatske reprezentacije, u Engleskoj davne 1996.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurčević je u nastavku u više navrata burno reagirao prema četvrtom sucu nezadovoljan odlukama glavnog suca. ”Možda sam nekoliko puta reagirao tako, imao sam mišljenje da je sudac svirao neke prekršaje pred našim golom koje nije trebao. To je moje mišljenje…”

”Jura” ponovno poručuje:

”Hrvatska je zasluženo pobijedila, sudac na to nije utjecao.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Azerbajdžan Hrvatskoj pružio jači otpor nego što se očekivalo Jurčević odgovara:

”Zna se kakvu klasu ima Hrvatska. Očekivao sam da ćemo pružiti dobar otpor. Pripremali smo se na ovakvu igru. To je bilo dosta neugodno za Hrvatsku. Uz malo sportske sreće smo mogli napraviti iznenađenje. I uzeti bod.”

Što nedostaje momčadi kao što je Azerbajdžan da bi u ovakvim utakmicama osvajala bodove ili barem bod?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hrvatska je viceprvak svijeta, mi smo daleko od njih. Mi moramo biti zadovoljni s ovakvim rezultatom. Oni su očekivali puno lakši posao. Iznenadili smo ih. Gol pri kraju prvog poluvremena je bio važan, da je ostalo 1-0 za nas prije kraja, možda bi sve bilo drugačije.”

Jurčević o trenutku kad se intonirala hrvatska himna?

”Bio sam pripremljen na tu situaciju. Bilo je neobično, ali zna se što mi Hrvatska znači. Uvijek mi je ruka na srcu kad svira himna, ali danas sam bio svim srcem uz Azerbajdžan. Bio mi je san da danas uzmemo barem bod. Hrvatska će bez problema biti prva u skupini’‘, zaključio je Jurčević, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.