Noćni slalom iz Schladminga, na startu tri hrvatske skijašice

Foto: fah

Najbolje svjetske skijašice večeras u Schladmingu voze sedmi slalom ove sezone u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slalom će otvoriti najbolje slalomašice posljednjih godina i trenutačno vodeće skijašice u Svjetskom kupu. Prva će startati Slovakinja Petra Vlhova, a odmah iza nje Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Među 58 prijavljenih skijašica, na startu će biti i tri hrvatske predstavnice. Leona Popović ima startni broj 18, Zrinka Ljutić 37, a Andrea Komšić 42.

Domaćin ove utrke trebao je biti Flachau, no zbog loše epidemiološke situacije i visokih stopa infekcije, utrka je premještena u Schladming, koji je inače poznat po muškoj slalomskoj utrci. Najbolji svjetski slalomaši ovdje će se okupiti 25. siječnja, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon šest ovosezonskih slaloma, u poretku ove discipline vrh drži Vlhova s 580 bodova, a slijede je Shiffrin sa 340 te Švicarka Wendy Holdener s 321 bodom. Leona Popović je na 13. mjestu sa 106 bodova. Zrinka Ljutić je na prošlom slalomu u Kranjskoj Gori upisala prve bodove u Svjetskom kupu (5).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Shiffrin je s 866 bodova na prvoj poziciji ispred Vlhove koja zaostaje 35 bodova. Na 38. mjestu je Popović (106).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.