Nogometno prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba: Meksiko i SAD favoriti Gold Cupa

Foto: fah

Od 15. lipnja do 7. srpnja Sjedinjene Američke Države, Jamajka i Haiti ugostit će 15. izdanje “Gold Cupa”, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje članica CONCACAF-a. održava se od 1963. godine, a po sadašnjoj formuli i nazivu od 1991. godine.

Najuspješnija je reprezentacija Meksika sa sedam osvojenih naslova, a slijede aktualni prvaci reprezentacija SAD-a sa šest naslova.

U skupini A će igrati Meksiko, Kanada, Martinik i Kuba, u skupini B su Kostarika, Haiti, Nikaragva i Bermuda, u skupini C Honduras, Jamajka, Salvador i Curacao, a skupini D SAD, Panama, Trinidad i Tobago te Gvajana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirat će se u četvrtfinale.

Otvaranje Gold Cupa je 15. lipnja na stadionu Super Bowl u Pasadeni utakmicom između Kanade i Martinika, a finale je 7. srpnja na stadionu Soldier Field u Chicagu. Dvije utakmice iz skupine B igrat će se u San Joseu (Kostarika), a dvije utakmice iz skupine C u Kingstonu (Jamajka)

Meksikanci dolaze na prvenstvo bez ponajboljih igrača Javiera “Chicharita” Hernandeza, Hectora Herrere, Carlosa Vele, Hirvinga Lozana i Jesusa “Tecatita” Corone, no Gerardo Martino i dalje ima momčad koja je glavni favorit za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikance će predvodi veznjak Christian Pulisic te napadač Jozy Altidore, a kao jedna od zvijezda turnira označen je mladi kanadski napadač i član njemačkog prvaka Bayerna Alphonso Davies, koji je na zadnjem Gold Cupu 2017. godine bio prvi strijelac turnira premda je imao svega 16 godina.

Dosadašnji pobjednici Gold Cupa”, nogometnog prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike i Kariba.

1991 – SAD
1993 – Meksiko
1996 – Meksiko
1998 – Meksiko
2000 – Kanada
2002 – SAD
2003 – Meksiko
2005 – SAD
2007 – SAD
2009 – Meksiko
2011 – Meksiko
2013 – SAD
2015 – Meksiko
2017 – SAD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.