Nova FIFA-ina ljestvica: Pad Hrvatske za dva mjesta, Nizozemska dotaknula dno, najgori renking u povijesti!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija pala je za dva mjesta i sada je 18. reprezentacija svijeta na najnovijoj ljestvici FIFA-e,  ispred Vatrenih se ubacio Peru, dok Nizozemska proživljava jako teške dane. Možda i najteže u povijesti? Nekoć vice prvaci svijeta danas su lopta za napucavanje Bugarima, iako se Bugarska ne smije podcijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija Brazila preuzela je prvo mjesto na Fifinoj ljestvici nakon što su porazili Paragvaj 3:0 u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo. Radi se o ljestvici FIFA-e koja će službeno biti objavljena tek 6. travnja.

Pod vodstvom izbornika Titea Brazil je zaredao s devet uzastopnih pobjeda i tako su pretekli Argentinu, koja je do sada držala vodeću poziciju i koja se grčevito bori kako bi ostvarila plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.  Argentina je punih godinu dana bila vodeća reprezentacija na svijetu, iako nije tako djelovala s obzirom na kvalifikacije za SP, u kojima Messi i društvo igraju promjenjivo, od lošeg do katastrofalnog.

Iako su rezultati Hrvatske uspješni u kvalifikacijama Vatreni su, kako smo spomenuli, ipak potonuli za dva mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je dotaknula samo dno te su sada tek 32. reprezentacija na svijetu, iako su na posljednja sva svjetska prvenstva bili 2., odnosno 3.  To je ”Tulipanima” najlošiji renking u povijesti. Ništa neočekivano s obzirom kako su pod vodstvom sad već bivšeg izbornika Dannyja Blinda doživjeli  katastrofu u Bugarskoj te im opasno visi plasman na SP u Rusiji. Nizozemska je zbog katastrofalnih rezultata propustila i Euro prošle godine u Francuskoj. Nezapamćena kriza nizozemskog nogometa traje i dalje.

TOP 20:

1. Brazil

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Argentina

3. Njemačka

4. Čile

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Kolumbija

6. Francuska

7. Belgija

8. Portugal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Švicarska

10. Španjolska

11. Poljska

12. Italija

13. Wales

14. Engleska

15. Urugvaj

16. Meksiko

17. Peru

18. HRVATSKA

19. Egipat

20. Kostarika

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.