Novi udarac Rusiji: Dizačima utega zabranjen nastup, Amar Musić 88. hrvatski predstavnik na OI

Međunarodni dizački savez (IWF) u petak je zabranio ruskim dizačima utega nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) zbog brojnih dopinških prekršaja, pa će priliku za nastup na OI dobiti hrvatski reprezentativac Amar Musić (29) u kategoriji do 85 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rusi su više puta ozbiljno narušili integritet našeg sporta i zato smatramo kako je primjerena kazna zabrana nastupa njihovim dizačima u Riju kako bismo sačuvali status”, objavio je IWF.

Musić je bio prva rezerva u svojoj težinskoj kategoriji, pa ima priliku uskočiti umjesto Artjoma Okulova.

Musić je prije šest godina osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za dizače do 23 godine starosti, no te uspjehe nije uspio ponoviti i u seniorskoj konkurenciji. U travnju ove godine je na EP u Norveškoj bio 14., dok je lani na SP bio 26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Musićevim plasmanom na OI broj hrvatskih sportaša koji će nastupiti u Riju porastao je na 88 i to u 18 različitih sportova.

Dizanje utega drugi je sport u kojemu je svim ruskim sportašima zabranjen nastup na OI nakon atletike, dok su u plivanju, kajaku/kanuu, biciklizmu, veslanju, jedrenju, hrvanju i modernom petoboju zabrane nastupa izrečene tek pojedinim natjecateljima.

(Hina) xzm yzm

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.