Obrvan i Blažević najavili odlučujuću utakmicu na Svjetskom prvenstvu

epa11005964 Croatia's Valentina Blazevic in action during the IHF Women's World Handball Championship Group A match between Croatia and Senegal in Gothenburg, Sweden, 01 December 2023. EPA/Bjorn Larsson Rosvall SWEDEN OUT

Pred hrvatskom ženskom rukometnom reprezentacijom zadnja je utakmica glavne faze na Svjetskom prvenstvu u Göteborgu – dvoboj protiv Mađarske u ponedjeljak u 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pobjeda bi hrvatskim rukometašicama donijela ostanak u borbi za četvrtfinale, ali i osiguranje olimpijskih kvalifikacija.

Ako Hrvatska sutra od 18 sati u zadnjem kolu pobijedi Mađarsku, Švedska ne smije izgubiti od Crne Gore da bi se hrvatske rukometašice plasirale u četvrtfinale. Ako pak Hrvatice protiv Mađarica osvoje bod, za plasman u četvrtfinale trebala bi im pobjeda Švedske nad Crnom Gorom. Crnogorke pobjedom nad Švedskom prolaze u četvrtfinale s prvog mjesta u skupini 1, bez obzira na rezultat Hrvatske i Mađarske jer bi Švedska bila druga.

– Na zadnja dva ili tri prvenstva smo stalno igrali s Mađaricama i mislim da ih dovoljno znamo, čak nam i leže. Znamo kako igrati s njima. Nadam se da ćemo to iskoristiti u ponedjeljak i pokušati dati sve od sebe, a ponajviše mislim da će nam biti važna obrana gdje moramo zaustaviti njihove brze napade i protok lopte i polukontru. Također moramo i mi zabiti u napadu, ali prvenstveno mislim da nam je obrana najbitnija u toj utakmici, rekla je Valentina Blažević dan nakon pobjede nad Kamerunom na koju se nije htjela previše osvrtati.

> Obrvan: Ono najvažnije nas očekuje u ponedjeljak

– Ne možemo se još previše veseliti zato što nam je ostala još utakmica s Mađarskom koju moramo pobijediti i proći u prvih osam. U tom drugom poluvremenu nije išlo kako je trener zamislio. To drugo poluvrijeme čak i dobar dio prvog je trebao biti za cure koje manje igraju na turniru, da se uigraju i dokažu, ali nekad ne ide kako zamislite. Ne bih se htjela puno osvrtati na Kamerun, okrećemo se prema Mađarskoj i fokusirane smo na njih. Na neke stvari ne možemo utjecati, na rezultate drugih ekipa, tako da znamo da svakako moramo pobijediti Mađarsku pa hoćemo li ići u prvih osam ili biti u borbi za 9. i 10. mjesto što nam isto donosi kvalifikacije, pobjeda je jedina bitna, zaključila je Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izbornik Ivica Obrvan također se još jednom osvrnuo na dvoboj s Kamerunom.

– Nije izgledalo bajno drugo poluvrijeme, međutim radi se o istoj utakmici pa moramo biti malo manje kritični. Ovo je ipak reprezentacija, nije klub, tu nema rezervi. Cure nisu zbog nekog razloga najbolje reagirale, održavala se ta prednost deset golova, nismo bili najzadovoljniji, ali idemo dalje, nemamo vremena za analizu te utakmice nego za ovu protiv Mađarske, iako bih naglasio da je dobitak ovog prvenstva da su sve igračice imale minutažu, tako da je dobro da nije jedna grupa, njih desetak vukla cijeli turnir nego smo to raspoređivali.

Mađarska je u trećem kolu naletjela je na crnogorski “zid” i u drugi krug prenijela dva boda.

– Pratili smo tu grupu s kojom smo se križali, igrali smo s Crnom Gorom koja je njih pobijedila, a sad igramo s Mađarskom odlučujuću utakmicu. Mađarska ima veliku šansu ako nas pobijedi da igra kvalifikacije za Olimpijske igre i imaju odličnu gol razliku. To je jedna brza reprezentacija koja njeguje strašno polukontru, pritisak iz drugog vala gdje traže odmah realizaciju ili kroz prolazak vanjske linije ili puštanje lopte do krila. Jako je dobra reprezentacija, bit će teško.

Zadnje dvije utakmice su pokazale da je Hrvatska mogla s njima igrati. Očekuje nas teška utakmica, no vjerujem da možemo iskoristiti ovu priliku koja nam se pružila. Teško je i psihološki igrati svaki drugi dana. Već je to drugi tjedan plus pripreme u Poreču. Potrošnja je velika. Bit će nam vrlo važno kako ćemo riješiti igru jedan na jedan. Vjerujem da motiva neće nedostajati. Ne sumnjam u obranu, a napad će nam otključati vrata četvrtfinala, zaključio je Obrvan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Mađarska do sada su na velikim natjecanjima igrale sedam puta. Hrvatska je slavila u četiri susreta i to sve na europskim prvenstvima, a od tri poraza, dva su bila na svjetskim prvenstvima, te jedan na europskoj smotri, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.