Organizatori 44Cupa regatu u Rovinju ocijenili najboljom u povijesti klase: ‘Malo se gradova u svijetu može pohvaliti takvom vizurom’

Rovinj, 02.10.2011 - Britanska Aqua s Chrisom Bakeom za kormilom i Cameronom Apelltonom kao taktièarem još juèer je osigurala pobjedu i danas su mogli jedriti mirno jer su pobjedom u Rovinju, regatu prije kraja osigurali i ukupnu pobjedu na RC44 Touru. foto FaH/ HJS/ tš

Organizatori svjetske jedriličarske regate 44Cup njezino su prošlotjedno izdanje u Rovinju (Adris 44Cup) ocijenili najboljom u povijesti te klase, te da je Hrvatska kao domaćin postavila visoko ljestvicu za sve ostale, izvijestili su u ponedjeljak organizatori rovinjske regate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rovinj i Adris grupa bili su domaćini i organizatori regate klase 44Cupa od 29. svibnja do 2. lipnja u Rovinju, zbog čega su u taj istarski gradić stigli neki od najboljih jedriličara svijeta.

Ta regata, prva u Rovinju nakon sedam godina, ujedno je bila i dio velikog programa svečanog otvorenja Grand Park Hotela u Rovinju, čime je Adris Grupa i njezina hotelska grupacija zaokružila investicije u luksuznu zonu Monte Mulini.

“Rovinj je za sve nas bila regata koju ćemo pamtiti cijeli život. Četiri dana u Hrvatskoj nazvao bih i jedrenjem nove generacije zbog svih događaja koje su pratili ovo natjecanje, jer regate nisu samo zbivanja na moru nego i druženje nakon toga, a Adris i Maistra su u tom dijelu odradili spektakularan posao”, poručio je predsjednik 44Cupa Chris Bake, dodajući da je za njega, nakon 13 godina jedrenja po cijelom svijetu regata u Rovinju bila najbolja do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišljaju, kako je poručio, i drugi jedriličari, koje je nazvao i “najboljim influencerima za ovakvu vrstu turističke promocije”.

Među njima je i Iain Percy, poznati britanski jedriličar koji je u karijeri osvojio dva olimpijska zlata, a koji je nakon regate također pohvalio sve u Rovinju, ističući kako se “malo gradova u svijetu može pohvaliti takvom vizurom grada kao Rovinj, a i regata Adris 44Cup u rangu je s najboljim svjetskim regatama, tim više što je jedriličarski jako zahtjevna zbog čestih promjena snage i brzine vjetra”.

Svi sudionici regate natjecali su se u istim jedrilicama, koje je dizajnirao poznati jedriličar Russell Coutts, trostruki osvajač America’s Cupa, a slavila je posada jedrilice Aleph, ispred posada Charisme i Artemisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.