Osijek – nepokoreni grad: Kohorta se sjetila branitelja poginulih u herojskoj bitci u šumi Rosinjača

Foto: Facebook

Hrvatski navijači gotovo svih hrvatskih klubova, od Torcide na jugu, do Armade u Primorju, BBB-a u središnjoj Hrvatskoj kao i Kohorte na istoku, odali su počast generalu Slobodanu Praljku, koji je nakon nepravedne haške presude hrvatskoj šestorci izvršio protestno samoubojstvo u haškoj sudnici.  Pružili su i potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini, koji žive u teškim uvjetima nakon nepravde u Haagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski navijači oduvijek su podržavali, kao što i danas podržavaju, hrvatske branitelje, pogotovo zato što i među navijačima ima jako veliki broj onih koji su sudjelovali u obrani zemlje.

Pogledajte poruku Kohorte na Facebooku:

Foto: Fabook

Kohorta je tako obilježila bitku na Rosinjači, jednu u javnosti ne tako često spominjanu borbu hrvatskih branitelja, ali zato i jednu od najherojskijih bitaka Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petog prosinca 1991. godine JNA zajedno sa četnicima nakon žestoke topničke pripreme krenula je u konačno osvajanje Osijeka općim oklopno-pješačkim napadom, najjači prodor usmjerili su kroz šumu Rosinjača na južnom prilazu gradu. Na tom se prostoru nije očekivao veći prodor velikosrpskog agresora tako da su položaje u šumi Rosinjača držale samo snage ojačane desetine 106. osječke brigade HV, tek 16 hrvatskih vojnika, hrvatskih heroja.  Nakon žestoke borbe izginuli su svi hrvatski branitelji u šumi Rosinjača. No, njihova žrtva nije bila uzaludna, Osijek je obranjen, a agresor odbačen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.