Osumnjičeni za krađu Schumacherova dosjea pronađen obješen u zatvoru

Muškarac osumnjičen da je ukrao zdravstveni karton teško ozlijeđenog vozača Formule 1 Michaela Schumachera pronađen je danas obješen u ćeliji u policijskoj postaji, objavilo je kantonalno državno odvjetništvo u Zuerichu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarac, čije se ime ne navodi, radio je kao menadžer u švicarskoj helikopterskoj tvrtki Rega, koja je sudjelovala u prijevozu Schumachera iz bolnice u Grenobleu u sveučilišnu bolnicu u Lausannei 16. lipnja, nakon što se Schumacher probudio iz kome.

Nijemac Michael Schumacher, 45-godišnji sedmerostruki pobjednik Formule 1, zadobio je teške ozljede glave u nesreći krajem prošle godine na skijalištu u francuskim Alpama.

Francuski dnevni list “Le Dauphine Libere” izvijestio je početkom srpnja da su ukradeni podatci o njegovu zdravstvenom stanju ponuđeni europskim medijima za iznos od 60.000 švicarskih franaka s internetske adrese koja pripada zueriškoj helikopterskoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rega je 8. srpnja podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u krađu podataka, ali tvrdi da u to vrijeme nije posjedovala dokaze da je neki od njezinih zaposlenika uključen u krađu.

Istraga zueriškog kantonalnog državnog odvjetništva dovela je u utorak do uhićenja zaposlenika te tvrtke pod optužbom za povredu privatnosti pacijenta i liječničke tajne.

Uhićeni, koji je trebao biti ispitan u srijedu, odbacio je optužbe. Državni je odvjetnik izjavio da nema naznaka da je netko drugi umiješan u njegovu smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik uprave Regae Ernst Kohler priopćio je u srijedu da je tvrtka “ožalošćena” zbog toga “tragičnog događaja”.

Schumacher je prošle godine odustao od profesionalnog bavljenja automobilizmom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.