Otac senzacije Australian Opena: ‘Bernarda nije imala mjesta u hrvatskoj reprezentaciji’

Foto: Instagram

Zadarska tenisačica Bernarda Pera u 1. kolu Australian Opena zaustavila je njemačku igračicu Angelique Kerber, pobjednicu Grand Slam turnira u Melbourneu iz 2016, ali i Wimbledona (2018.) i US Opena (2016.) te tenisačicu koja je 34 tjedna provela na svjetskom broj 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin otac Valter Pera u razgovoru za Sportske novosti kaže: “Ne pretjerujem, ona može dobiti svakoga u Top 15, čini mi se kao da protiv boljih igračica igra na najvišoj razini. Uostalom, dovoljno je istaknuti kako je u jednoj prigodi umalo “skinula” Serenu Williams. I ne mogu nabrojiti koliko je priredila iznenađenja, tako da za mene pobjeda protiv sjajne Kerber nije prevelika senzacija. Neka ovako nastavi”.

“To je jednostavno bilo pitanje hoće li se ona nastaviti baviti tenisom ili će reket “baciti u kut”. Zašto? Jednostavno smo bili stjerani uz zid, nismo mogli financijski pratiti sve što profesionalni svijet traži. Ako kažem kako sam u biti potrošio sav novac kojeg sam imao, prodao i jednu nekretninu, konkretno kafić, onda svi koji su u tenisu znaju o čemu govorim”, dodaje.

“Nerado se vraćam na tu temu jer su nam u Hrvatskom teniskom savezu, onda i u Gradu Zadru obećavali “brda i doline”, međutim, svaki put kada bismo došli tražiti nekakvu minimalnu pomoć pronašla bi se izlika. Ili, jednom su nam prigodom u HTS-u, kada je Bernarda imala 17 godina, rekli kako žele pomladiti reprezentaciju, da bi ubrzo pozvali tenisačicu koja je napunila 33 godine. Bernarda nije imala mjesta iako je igrala u svim reprezentativnim razredima osim seniorskom. Nikad nije dobila prigodu, niti smo mi ikad tvrdili kako je ona ispred bilo koga. Uostalom, rang lista je uvijek najbolji pokazatelj, ali uvijek postoji prostor za uskočiti, nažalost, ona nije bila te sreće ili je još bolje kazati: ako nisi u njihovom kolu, mislim na HTS, ne možeš proći”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.