Otkriveno što se krije iza De Rossijeva odlaska iz Rome!

Foto: fah

Veznjak Rome i talijanske reprezentacije Daniele De Rossi okončat će 18-godišnju igračku karijeru u tom klubu na kraju ove sezone, objavio je u utorak talijanski prvoligaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma navodi kako će zadnja prvenstvena utakmica, kod kuće protiv Parme, biti zadnja De Rossijeva u dresu kluba u koji je došao kao tinejdežer 2000. De Rossi je odigrao 615 utakmica za Romu i zabio 63 gola u svim natjecanjima. Više od njega nastupa za Romu ima samo Francesco Totti. U dresu talijanske reprezehtacije De Rossi je odigrao 117 utakmica, a 2006. je bio i svjetski prvak s reprezentacijom. U dresu Rome je dva puta osvojio talijanski kup.

“Svi ćemo plakati kada zadnji put obuče žutocrveni dres protiv Parme, ali poštujemo njegovu želju da nastavi karijeru u 36.godini dalje od Rome”, izjavio je predsjednik kluba James Pallotta.

No, čini se da igrač ne odlazi svojom voljom. “Sazvali smo ovu presicu da vam kažemo da sam se jučer sastao s Danieleom i rekao mu da mu nećemo produljiti ugovor kao igraču. Razgovarali smo dugo vremena i rekao sam mu kako nam je želja zadržati ga u klubu, u ulozi koju tek trebamo definirati. Malo sebično, nadao sam se da će Daniele prihvatiti ideju i ostati u funkciji koja je bliska mojoj. Nadam se da ću raditi s nekim kao što je on”, rekao je izvršni direktor Rome Guido Fienga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekli su mi svoju odluku jučer. Imam 36 godina i nisam glup. Znao sam što će se dogoditi. Ako vas nitko ne zove deset mjeseci prije isteka ugovora i ništa se ne spominje, sve ukazuje na jedno”, rekao je De Rossi.

“Ove godine sam malo pričao, ne volim to, a nisam želio remetiti mir unutar momčadi. Ovakva odluka mora se poštovati, a ponudu Rome ne mogu prihvatiti jer se i dalje osjećam kao nogometaš. Ja sam mogao ostati još barem godinu dana, ali u klubu su donijeli svoju odluku. Nisam razočaran time da mi nisu ponudili produljenje, već time da nismo razgovarali godinu dana. Nadam se da se ovakav manjak komunikacije neće više događati u budućnosti, a ja i dalje ostajem navijač Rome”, objasnio je De Rossi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.