Ovako se nešto nije dogodilo desetljećima: Velika Dinamova napadačka kriza!

Foto: fah

Hrvatski prvak u velikoj je krizi, ne samo rezultata nego što je u ovom trenutku možda još i gore – krizi igre, kojoj se, s obzirom na sve ne vidi kraj.  Naime, skromni igrački kadar, apatija u koju je klub zapao, ne jamči dobre i vedre dane. Sve su zapravo oči uperene prema zimskom prijelaznom roku, kada bi na Maksimir napokon trebalo stići nekoliko pojačanja kako bi Dinamo bio barem u prvenstvu ravnopravan Rijeci. Riječani su odmakli Dinamu i trenutno diktiraju tempo u HNL-u, imaju potporu navijača, sjajnu atmosferu i ogromnu motivaciju te vrlo dobrog trenera. Dinamo u ovom trenutku nema ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kakvoj su modri krizi možda najbolje pokazuje činjenica da je utakmica Dinama protiv Sevilla bila četvrta zaredom u kojoj modri nisu zabili gol na Maksimiru. Tako nešto nije se dogodilo od kad su se Staljin i Tito obračunavali unutar jedne te iste partije, dakle, daleke 1948. godine.  Naime, od te godine Dinamo i službeno igra na Maksimiru.  Jednom su, da podsjetimo, Dinamovci bili blizu tom neslavnom rekordu, naime, 1972. godine dogodilo se da nisu zabili gol na Maksimiru tri utakmice zaredom, ali se tako nešto nikad nije dogodilo četiri utakmice u nizu.  Sada, ove 2016., modri nisu zabili Osijeku, Juventusu, Hajduku te Sevilli,  iskreno treba reći da nitko nije očekivao pobjedu Dinama protiv Juventusa ili Seville, ali da plavi postignu pogodak u jednoj od te dvije utakmice ako ništa drugo navijači su se imali pravo nadati, čak i s ovako siromašnim igračkim kadrom. Dinamo 1972. godine nije zabijao na Maksimiru u porazima od beogradskih klubova Partizana i OFK Beograda te Sarajeva.

Nažalost Dinamo je danas najmanje opasan klub u cijeloj Ligi prvaka, modri su tek dva puta uputili udarac koji je su završavali u okviru gola, niti jedan gol, naravno, nisu postigli. Gol razlika je zapravo još i dobra koliko je loša mogla biti budući da su protiv Seville primili tek jedan pogodak.

Nažalost ovakva napadačka kriza već godinama nije tresla Dinamo, što čak i nikoga ne može začuditi s obzirom da su ljetos plavi ostali bez nekoliko vrhunskih nogometaša, poput Pjace, Eduarda, Roga, a zamjene koje bi bile adekvatne nisu doveli. Dinamo je već promijenio trenera, otišla je zagrebačka nogometna ikona Zlatko Kranjčar, došao je bivši bugarski izbornik Ivajlo Petev, međutim, velikih pomaka nema, barem zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prošla su dva mjeseca od Dinamovog posljednjeg pogotka na Maksimiru.

Ipak, treba biti pošten i reći da Dinamo i nema previše sreće, više puta su igrači hrvatskog prvaka pogađali stative, vratnice, no, ona nije htjela u mrežu. Ipak prisjetimo se jedne stare uzrečice, sreća prati hrabre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.