Pantić: ‘Vučić je za Srbiju veća nevolja od Velje Nevolje, jer on je stvorio tu mafiju’

Foto: snimka zaslona

“Od Velje Nevolje za Srbiju je veća nevolja njezin predsjednik Aleksandar Vučić”, kaže za Slobodnu Dalmaciju Milojko Pantić, legendarni beogradski sportski novinar i jedan od najvećih kritičara režima u nama susjednoj državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Najveći zločin koji je Aleksandar Vučić učinio Srbiji i njezinim građanima jest to što je ukinuo razliku između politike i kriminala, a samim time i nogometa i kriminala. Već je netko rekao pravu istinu da svaka država u svijetu ima svoju mafiju, ali da jedino u Srbiji mafija ima svoju državu. Od kada sam pokrenuo svoju sportsko-političku emisiju Galaksija ja ukazujem na činjenicu da su nogometom, ali i Srbijom zavladali huligani, kriminalci, ratni profiteri, pripadnici paravojski poput Arkanove…”, priča.

” Nisam ja nikakav vidovnjak, ali je sve upućivalo na to od Vučićeve izjave da će se na vlasti držati etike odgovornosti Maxa Webera, a ne etike uvjerenja Karla Marxa. Par dana poslije te izjave, u sred noći ušao je u prostorije Crvene zvezde na čelu ekipe u kojoj su bili još Dragan Džajić, inače u to vrijeme sudski gonjen, Nebojša Čović i Slaviša Kokeza i baš po načelu Karla Marxa postavio krizni stožer i smijenio legalno izabranu upravu s bivšim igračem Vladanom Lukićem. Tada je rekao da je jedino rješenje za Zvezdu, kao i Partizan, privatizacija ta dva kluba. Nakon par dana doveo je i nekakvog princa iz Emirata, ali kada je čovjek vidio da je dug 60 milijuna eura, da se stadion raspada i tko vlada Zvezdom, on je odmah odustao, a na prvoj idućoj utakmici Zvezde, preko cijele sjeverne bine Delije su istakle transparent: ‘Zvezda nije državna, ona je naša’.

Potom se dešava nešto još interesantnije, a to da je vodstvo Delija ušlo i doslovno nogom otvorilo vrata Vučićevog potpredsjedničkog kabineta u Vladi. Stvar je u tom da je on je pred njima oduvijek imao kompleks inferiornosti, niže vrijednosti. Kako? Jedan od njihovih glavnih ljudi mi je ispričao da mu prije nisu dali da bude vođe Delija ni na Novom Beogradu, i to zato što, po njima nije bio dostojan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate što je Vučić na to napravio? Otišao je u kafić koji drže partizanovci, Grobari, i počeo ih provocirati. Njih 10-tak ga je prebilo, bio je plav kao tinta. Ali tako slomljen, Vučić je otišao kod vođa Delija i rekao im: ‘Što sada kažete?! Tko bi se od vas smio suprotstaviti desetorici?!’ Oni su mu mrtvi hladni odgovorili da upravo to pokazuje da nije za vođu.

Ali nakon što su mu upali u kabinet, već idući dan je pred novinarima poručio: ‘Moram povući izjavu o privatizaciji, jer sam slab i mali, nemam podrške i snage za to’. Jedini sam ga ja pitao koja je to snaga potrebna da se upotrijebi zakon? Očito da je u pitanju netko tko je jači od tadašnjeg prvog potpredsjednika Vlade, a danas predsjednika države”, priča Pantić.

Govorio je detaljnije o Velji Nevolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo nije uhićenje, nego smjena Velje Nevolje. Smijenjen je jedan kriminalni klan, jer su se malo osilili i zaigrali i počeli ubijati bez odobrenja, i ovaj ih je odlučio zamijeniti. Sada će doći neke nove ‘nevolje’, njemu odane, koje neće smjeti raditi ovo što je Velja radio. Na početku smo rekli ono da svaka država ima svoju mafiju, a da jedino Srbijom vlada mafija. Da je ovo borba protiv mafije, onda bi prvi morao biti uhićen i odgovarati predsjednik Srbije! On je stvorio tu mafiju, to društvo. Što on još treba uraditi, reći, da se stvari shvate, pitam se”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.