Pašalić: ‘Bolji smo od Slovačke, ali moramo biti na očekivanoj razini’

Rijeka, 30.3.2021.- Treća utakmica H skupine Europskih kvalifikacija za plasman na SP u nogometu 2022. u Kataru: Hrvatska - Malta na stadionu Rujevica. Na fotografiji Mario Pašalić. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je s Rusijom (1:1) na gostovanju u Moskvi u prvom od triju vezanih rujanskih ispita u nastavku kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni nemaju puno vremena za odmor, iza njih je iscrpljujući put od Moskve prema Bratislavi, a već u subotu još jedno zahtjevno gostovanje protiv Slovačke.

“Bit će nezgodno, naravno, ne ide nam na ruku to što imamo dva uzastopna gostovanja, morat ćemo se prilagoditi situaciji. Puno vremena gubimo na putovanja, ali vjerujem da ćemo ga imati dovoljno za adekvatnu pripremu za Slovačku kako bismo osvojili tri boda. Možemo do pobjede, jer smo kvalitetnija momčad, ali moramo biti na optimalnoj razini. Vidjet ćemo na što će se izbornik odlučiti u taktičkom dijelu, igramo tri utakmice u tjedan dana, sigurno će biti promjena u momčadi. Nadam se da ćemo ovaj rujanski dio ciklusa zaključiti sa sedam bodova”, kaže Mario Pašalić, koji je zadovoljan suradnjom s Kovačićem i Brozovićem tijekom utakmice s Rusijom.

“Dobro je to izgledalo, imali smo dinamiku i posjed. Doduše, u završnici nismo ništa konkretnije napravili, ali prvi put smo igrali u ovoj formaciji i dobro se prilagodili. Izbornik nam je prije utakmice rekao što očekuje od nas, koji su nam zadaci, to smo prihvatili i mislim da je za prvu utakmicu to bilo sasvim OK. S vremenom će biti sve bolje. Što se mene osobno tiče, konačno imam zapaženiju minutažu u reprezentaciji i zadovoljan sam zbog toga. Nadam se da ću i u budućnosti biti važan kotačić u reprezentaciji”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovaci vjerojatno još uvijek pamte težak poraz od Hrvatske u Trnavi u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo 2020. godine.

“Ne znam hoće li ta činjenica utjecati na njih, bilo je to prije dvije godine i nema potrebe vraćati se u prošlost. Bilo je lijepo, odigrali smo jednu od najboljih utakmica poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali danas je neko novo vrijeme, moramo se usredotočiti na sadašnjost. Mi igrači se ponašamo onako kako se trebaju ponašati profesionalci, vjerujem da svatko od nas individualno poznaje većinu slovačkih igrača. Slovaci se na Euru nisu baš pokazali u najboljem svjetlu i siguran sam da se žele iskupiti i pokazati se u puno boljem izdanju. Igraju na domaćem terenu, traže pobjedu za ostanak u igri za prvo mjesto. Međutim, ako budemo na očekivanoj razini, možemo do tri boda. Puno slovačkih igrača poznajem iz Serie A, riječ je o vrlo nezgodnoj momčadi koja je dugo na okupu. Bit će nezgodno, ali vjerujem u nas i u osvajanje triju bodova”, kaže Mario, koji je prokomentirao stanje u skupini H.

“Skupina je vrlo nezgodna, sve momčadi su stisnute unutar tri boda. Evo, Malta je pobijedila Cipar 3:0, što znači da nema laganih protivnika. Međutim, sada je idealna prilika da dođemo do pobjede i odlijepimo se od ostatka skupine”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruske novinare zanimalo je što je izbornik Zlatko Dalić rekao Vatrenima poslije remija s Rusijom.

“Bio je zadovoljan poslije utakmice. O ruskoj reprezentaciji imam visoko mišljenje, jedan od opasnijih igrača je Smolov, imaju novu momčad u odnosu na Euro. Mlađi su i vjerujem da u budućnosti mogu imati dobru momčad i postizati dobre rezultate”, zaključio je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.