Perkovac najavio Francusku: Ne smijemo se hrvati s njima

rukometaša
Fah

Hrvatski rukometaši preselili su se iz Mannheima u Köln, gdje će igrati drugi krug Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Gorana Perkovca prenijeli su u drugi krug jedan umjesto željena dva boda, a nasavak natjecanja otvaraju u četvrtak u 18 sati s Francuskom.

Hoće li taj bod nedostajati rukometašima?

– Nadam se da neće faliti, ali ako želimo dalje moramo dobiti tri utakmice, s dva ili s jednim bodom, i nije neka razlika. Naravno, ako dobijemo tu prvu utakmicu dobili smo ekstremno puno, ali i ako izgubimo imamo još tri utakmice koje možemo dobiti. Znači nije neko ekstremno opterećenje, ali sigurno je prisutna želja da ih dobijemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako izbornik vidi igru Francuske?

– Imaju nevjerojatnu fizičku snagu, mogu igrati vrlo brzo, pokretni su. Vrlo zahtjevna utakmica, ali i mi znamo igrati rukomet.

Francuzi temelje igru na pojedinačnoj kvaliteti…

– Pa to je njihova igra oduvijek, izuzetno su jaki u igri jedan na jedan i pokušavaju te natjerati na tu igru, a mi je moramo pokušati izbjeći i pustiti loptu brže oko zone, koristiti te situacije, jer iza njih ima dosta prostora. Ne smijemo se hrvati s njima, jer ako se budemo hrvali tu su oni sigurno bolji od nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li novih problema s ozljedama?

– Jedini koji nam je upitan je Domagoj Duvnjak, danas je dobio temperaturu. Nadam se da će sutra igrati, imao sam velike planove s njim, ali vidjet ćemo, zaključio je Perkovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.