Pojedini mediji polufinale Svjetskog prvenstva proglasili debaklom: Molili Babića da ostane, a sad ga tjeraju zajedno s legendama Petrom Metličićem i Ivanom Balićem?

Foto: fah

S obzirom kako je ovo lako dokaziva istina treba je ponavljati uvijek iznova, bez obzira što netko o tome mislio i bez obzira tko što mislio o izborniku rukometne reprezentacije Hrvatske, Željku Babiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, uoči Svjetskog prvenstva niti jedan ozbiljan medij hrvatskoj reprezentaciji zbog čitavog niza problema nije davao baš nikakve šanse. Govorilo se o osmini finala, nadali su se četvrtfinalu, no, nitko ozbiljan nije spominjao polufinale, kamoli medalju. No, kako to već biva kad smo već uspjeli doći do polufinala najvećim pesimistima, onima koji su najmanje vjerovali u Hrvatsku, otvorio se apetit, odjednom ni polufinale nije bio uspjeh, bez obzira na čitav splet nesretnih okolnosti koji ovu reprezentaciju prate mjesecima. Isti oni mediji, poput Sportskih novosti, koji su se “nadali” četvrtfinalu debaklom su proglasili polufinale. Neki hrvatski mediji i inače su poznati po svojoj već poslovičnoj vjerodostojnosti, što i ne žele sakriti.

Treba li izbornik Željko Babić ponuditi ostavku svakako je pitanje koje se mora otvoriti, ali ovo u Francuskoj nije bio debakl, kako to neki žele prikazati. Govorimo, naravno, o rezultatu.

Prije nekoliko mjeseci, a nakon Olimpijskih igara u Riju, i nakon neuspjeha u Riju, što moramo podvući, izbornik Babić ponudio je ostavku. Najprije su je u HRS-u prihvatili, a onda su ga iznenada molili da se vrati, odnosno, da povuče ostavku. Danas mu navodno opet sapunaju dasku i opet isti ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, navodno s Babićem odlaze i Petar Metličić te Ivano Balić, dvije istinske legende hrvatskog rukometa.  Dakle, nakon poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva u Parizu od Slovenije (30-31) predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac najavio je za utorak sjednicu Upravnog odbora HRS-a, napravit će se analiza i odlučivat će se o eventualnom odlasku Željka Babića.

“Nakon razgovora sa svim članovima Upravnog odbora, sazvao sam sjednicu Upravnog odbora u utorak s početkom u 14 sati. Jedina točka sjednice Upravnog odbora bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije”, kazao je predsjednik HRS-a Grahovac na službenoj web-stranici. Naravno, iz ovog se ne može izvesti zaključak da Babić odlazi, tek će se razgovarati, a i izbornik mora razgovarati sa svojom suprugom prije nego donese odluku. No, to je već ironiziranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.