Pokrenuti prvi koraci prema normalizaciji: Natjecanja bez gledatelja, zabrana javnog okupljanja, osim na komemoraciji u Jasenovcu, ostaje na snazi…

Foto: fah

Napokon su napravljeni prvi koraci prema normalizaciji stanja u Hrvatskoj, koja je praktički živjela u nekoj vrsti izvanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa.  Naime, na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik Vlade, Andrej Plenković, kako smo već pisali, predstavio je tri faze ublažavanja mjera, a u prvoj, koja počinje već u ponedjeljak 27. travnja, sportašima će biti omogućeni treninzi prve i druge kategorije individualnih sportaša te treninzi seniorskih momčadi koje se natječu u najvišem rangu natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, to se odnosi i na hrvatske nogometne prvoligaše, u ponedjeljak bi oni trebali krenuti sa treninzima, odnosno prvim pripremama za nastavak sezone. Podsjetimo, HNS je nedavno predstavio tri opcije za nastavak prvenstvene sezone, prva opcija već je prošlost, tako da se o njoj više ne može ni govoriti, no, ova odluka Vlade ipak ostavlja mogućnost da se prvenstvo nastavi u drugom predviđenom terminu 30. svibnja.  Naravno, za početak će se igrati bez publike, odnosno na praznim stadionima. Naime, odluka o zabrani javnih okupljanja, osim ako su u pitanju političari i ako se radi o Jasenovcu, i dalje ostaje na snazi. Očito su neka okupljanja manje opasna od onih drugih okupljanja, ili, kako je to jučer napisao na Facebooku Igor Peternel, ne napada sve komemoracije virus jednako, ona u Bleiburgu je, primjerice, otkazana.

No, idemo redom, ako se natjecanja u 1. odnosno 2. Hrvatskoj nogometnoj ligi nastave do 30. svibnja sve može biti gotovo do 25. srpnja, što je, dakako, u skladu sa zahtjevom UEFA-e, koja traži da se nacionalna prvenstva završe do kraja srpnja. Na kraju bi i ostalo vremena da se vikend nakon posljednjeg kola odigra finale Kupa te kvalifikacije za prvu ligu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.