Ponos i odlučnost: Reakcije nakon veličanstvene pobjede Hrvatica protiv svjetskih prvakinja

Foto: fah

Hrvatske rukometaši igraju sjajno na Europskom prvenstvu u Danskoj, nakon Mađarske Hrvatice su bile bolje i od svjetskih prvakinja, Nizozemske. Hrvatice su pobjedom protiv Nizozemske osigurala drugi krug, a kao autsajder smo došle na Euro. Hrvatska je očito najbolja kad je svi otpisuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice izbornik Nenad Šoštarić imao je puno razloga biti zadovoljan, ali i ponosan na ono što su napravile njegove rukometašice.

”Ove su cure lude, to je strašna mentalna snaga nositi se ovako sa svjetskim prvakinjama, kada su nas proglasili autsajderima”, poručio je Šoštar.

Zanimljiva je bila reakcija rukometašice koja je Nizozemkama utrpala devet golova, dakako, govorimo o Lari Kalaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo nam je najbolji poklon za Svetog Nikolu. Sada idemo dalje, tko zna što nam donosi ovo prvenstvo. Pokazale smo same sebi da možemo i to nas čini bolji i sigurnijim…”, kazala je Lara, prenose Sportske novosti.

Sjajnu je igru pružila i Dora Krsnik.

”Ovo je bila sjajna večer. Pobijedili smo svjetske prvakinje u nadigravanju gol za gol. Malo je tko vjerovao u ovo i zato smo jako ponosne. Nastavljamo, vidjet ćemo dokle ćemo stići.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Debelić komentirala je također veliku pobjedu, a tijekom utakmice je zadobila dosta udaraca protiv Kelly Dulfer, koju su danske sutkinje dosta štedjele.

”Lude smo, veli jedna +2, a deset sekundi prije kraja. Nisam imala pojma ni koliko je, toliko smo bile u utakmici kao da smo najiskusnija reprezentacija na svijetu. A igrale smo protiv svjetskih prvakinja. A ništa, idemo sad proslaviti u naš mali boravak koji smo si uredile u hotelu, jer van ne smijemo.”

Deset godina Hrvatica nema u drugom krugu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Deset godina, pa ja sam prije deset godina išla u srednju školu u Rijeci”.

Paula Posavec o koljenu, koje je će ipak, kako stvari stoje, biti dobro…

”Ma, bit će dobro, to ćemo pričati kada ovo sve završi, a čini se da je tek počelo za nas. Andrea (Šimara) je odigrala sjajno. Digla nas je pobjeda nad Mađarskom, sjajno smo se nosile, svjetske prvakinje su nam bile ogroman motiv. Sve smo zaslužile, vratilo nam se konačno za sve uloženo proteklih godina.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.