Ponosna Blanka Vlašić nakon plasmana Hrvatske na SP: ‘Navijači bi uvijek trebali biti pozitivni, velika je stvar nositi dres svoje zemlje’

Foto: Twitter

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Vlašić, reći će mnogi, preko noći je postao ljubimac navijača Evertona. S obzirom kako je Blanka Vlašić, hrvatska sportska heriona i jedna od najboljih hrvatskih sportašica, Nikolina sestra navijači Evertona su to vrlo brzo shvatili, što Blanka i sama potvrđuje u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, budući da Nikola nema svoj Twitter profil objave Blanke Vlašić postale su pravi hit među navijačima ovog popularnog engleskog kluba.

”I sama sam iznenađena koliko je to uzelo maha, u kratkom roku dobila sam gotovo 5.000 novih pratitelja, a posebno me veseli što su njihove reakcije uglavnom pozitivne ”, rekla je Blanka, a sve je počelo slučajno, u potrazi za informacijama o Nikoli navijači su ”upoznali” Blanku, kojoj je takva vrsta komunikacije, kako sama kaže, sjajna. Navijačima je pokušala približiti svog brata, ali se i našalila kako mu je za 20. rođendan poklonila besplatne PR usluge, što, naravno, nije istina, već šala, koju su neki navijači shvatili vrlo ozbiljno.

Portal 24 sata tako piše da je slučajno nastao i ”hashtag” Bossboy, kao i ”vlasicnotinjured”. Postali su pravi hit među navijačima Evertona, što Blanka i potvrđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” #Bossboy ga nekako najbolje opisuje, on je mlad, a opet je pokazao od prve utakmice da je hladnokrvan i da može dobro odigrati. Ispostavilo se i da se u Liverpoolu riječ ‘boss’ koristi i kao opis nečega najboljega, na primjer ako želite kazati da je provod bio sjajan, kazat ćete: ”It was boss”. #vlasicnotinjured nije moj izum, ja sam ga samo proslijedila jer sam u nedostatku službenih informacija željela da navijači znaju istinu. Nisam imala zadnje namjere, jednostavno, nakon tolikih godina muka s ozljedama, željela sam da se zna da nije ozlijeđen…”

Veliku je pomutnju među navijačima Evertona izazvala činjenica da je u jednom trenutku hrvatski reprezentativac izostavljen iz kadra, pojavila se bojazan da ga trener više neće stavljati. Međutim, Blanka i na takve spekulacije ima odgovor te poručuje svima da spuste loptu na zemlju.

” Pa što da nije bio u konkurenciji jednu-dvije utakmice. Sve je ovo prenapuhano, tko smo mi da ulazimo u odluke trenera, i da mu nešto sugeriramo. Uostalom igrao je protiv Lyona. Svaki dan sam u kontaktu s njim i tatom i nema razloga za brigu. Pa ni mi nismo mogli ni pretpostaviti da će tako brzo dobiti priliku, neki mladi igrači ne zaigraju ni nakon pola godine, a on je odmah dobio ogromnu minutažu, i ovo što se događalo ne bi trebalo zasjeniti činjenicu da je već sada puno pokazao”, tvrdi Blanka, koju je Nikola upozorio da bi trebala nastaviti komunikaciju s navijačima i kad stvari krene loše, a to se zna događati u nogometu.

”Ja ne volim negativnost. Smatram da svaki navijač, ma u kojoj krizi njegov klub bio, moraš ostati pozitivan. Nikad se nisam htjela upuštati u negativne razgovore, nego sam nastojala uvijek ostati pozitiva, jer sam takva, uvijek smatram da može i mora biti bolje. Primijetila sam da su navijači Evertona inače takvi, pomalo pesimistični. Oni sebe nazivaju ‘Blue’  po boji dresa, no ta se riječ koristi i kad želite kazati da ste tužni A što se tiče kritika, one se podrazumijevaju kad si javna osoba, moraš na njih biti spreman. No isto tako oni moraju biti svjesni da ja nisam običan navijač Evertona, te da sam i te kako subjektivna, jer je Nikola moj brat, za mene najbolji i najdraži. I mene će boljeti ako ne igra dobro, ali ću uvijek za njega imati riječ pohvale i opravdanja. Što je po meni i normalno”, poručila je Blanka koju je oduševio specifičan britanski humor navijača Evertona, dok je Engleze oduševila činjenica da se netko tako poznat i slavan poput Blanke upušta u svakodnevnu komunikaciju s njima.  Za razliku od Nikole koji je njena sušta suprotnost.

”Ha, ja sam žensko, mi smo ‘lajave’ po prirodi, a imam i dugi niz godina iskustva. Niksi je tip koji će se oglasiti samo kad smatra da nešto treba reći, a kad nema što reći – neće. On se ne bavi onim što ne smatra potrebnim, ne daje intervju samo radi intervjua. I uopće nije zatvoren, možda samo oprezan, i mene ponekad iznenadi koliko je komunikativan. Nogomet je potpuno drugačiji milje od atletike, i možda bi se i ja tako ponašala na njegovom mjestu. On za svoje godine vuče jako dobre poteze, odmjeren je i to mi se kod njega jako sviđa….”

Srećom, Blanka se polako oporavlja, noga ide na bolje te se nada da će ”uhvatiti  nešto dvoranske sezone, no, još jednom ponavlja da je ponosna na svog brata nakon što je bio sudionik spektakla protiv Grčke koji je Vatrene ponovno odveo na jedno veliko nogometno natjecanje.

”Ponosna sam na njega, to je velika stvar. Znam kako je to kad si na velikom natjecanju, kad nosiš dres svoje zemlje, zastavu, drugačiji je to naboj, voljela bi da i on to doživi, da nastupi na SP.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.