Poraz Cibone: Ta besmislena regionalna liga i još jedan smisleni debakl

Zagreb, 27.09.2019 - Četvrtfinalni susreti Superkupa košarkaške ABA lige u Zagrebu Budučnost VOLI - Cibona. Na fotografiji Matic Rebec. foto HINA/ Daniel KASAP/ dk

Besmislena košarkaška ABA liga nastavila se, i traje, ove pomalo bez smisla korona sezone, rezultati hrvatskih klubova su kako se i očekivalo jednako besmisleni, i sve kao da nema smisla kad je regionalna liga u pitanju. Liga koja hrvatskoj košarci nije donijela ništa dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino u tom besmislu imaju smisla očajni rezultati hrvatskih klubovi u regionalnoj ligi, oni otkrivaju pravo lice hrvatske košarke. Preostaje nam tek izvući pouku, ako smo i to više u stanju.

Naime, košarkaši nekoć moćne Cibone, bivšeg europskog koji diva koji danas drhti u Dodikovoj paradržavici od tamo nekih instant klubova koji su ne tako davno bili potpuna košarkaška margina, poraženi su u 8. kolu ABA lige u gostima kod favorizirane Budućnosti sa 68:87 (31:53), Treći je to uzastopni poraz Cibone u ligi u kojoj rezultati hrvatskih klubova više nikoga ne iznenađuju, iznenađenje je sve više tek i ako se pobjedi.

Cibona je izgubila utakmicu koju je izgubila i prije nego li je ona počela, dakle, Cibona nije imala baš nikakve šanse te je u egalu bila samo prvih šest i pol minuta, a nakon toga domaćin je serijom 11:4 sve zapravo riješio. Do poluvremena je Budućnost imala velikih 22 koševa prednosti, sve do kraja bila je stvar rutine. Naime, u jednom trenutku je Budućnost imala i 30 poena prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je, dakle, nakon novog poraza sedma s 2 pobjede i 6 poraza, peti su košarkaši Splita, koji su dan ranije izgubili kao domaćini od Mornara iz Bara s 87:95, te imaju omjer 3-5. Zadar je trenutno zadnji sa skorom 1-5. Crvena zvezda sa svojim Delijama u ligi koja je zapravo njihova, točnije Zvezdina, ima omjer 7:0 te drži vrh ljestvice. Hrvatski klubovi što oni drže u ABA ligi? Začelje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.