Poruka Marku Rogu iz Seville: ‘Profil igrača koji bi se uklopio u ono tražimo’

Foto: fah

Hrvatski nogometni reprezentativac Marko Rog, koji bi ovaj mjesec mogao napustiti talijanski Napoli, profil je igrača koji bi se uklopio u ono što traži Sevilla, rekao je Hini dužnosnik tog španjolskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog svog profila on je vrsta igrača kakve gleda Sevilla. On se uklapa u ono što tražimo”, rekao je dužnosnik u petak zamolivši da ostane neimenovan.

“No, ne znam jesu li uspostavljeni kontakti s Napolijem i kakva je stvarna situacija oko njegovog eventualnog dovođenja”, dodao je.

Nekoliko talijanskih medija je protekli tjedan izvijestilo o navodnom interesu Seville, trećeplasirane momčadi španjolskog prvenstva. Isti mediji spomenuli su i interes njemačkog Schalkea te talijanskih momčadi Fiorentine i Parme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mjesto veznog igrača je pozicija koja bi se mogla pojačati ove zime”, rekao je dužnosnik Seville.

U siječnju je otvoren zimski prijelazni rok.

Marko Rog, 23-godišnji vezni igrač, ove je sezone sudjelovao u 11 utakmica za Napoli postigavši jedan pogodak. U posljednje dvije prvenstvene utakmice nije ulazio na teren pa bi zbog male minutaže mogao potražiti klub u kojem bi više igrao. S Napolijem ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lian Sports, agencija koja ga zastupa, nije odgovorila na upit do objave ove vijesti. Napolijev glasnogovornik Guido Baldari također nije odgovorio. Rog u petak nije bio dostupan za komentar.

On je u Napoli došao iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2017. godine. Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 16 utakmica, a Zlatko Dalić ga nije uvrstio na završni popis 23 igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Njegova tržišna vrijednost iznosi osam milijuna eura, podatak je Transfermarkta, internetske stranice specijalizirane za transfere nogometaša.

Napoli se nalazi na drugom mjestu u talijanskom prvenstvu sa devet bodova zaostatka za vodećim Juventusom. Sevilla je treća u španjolskom prvenstvu sa sedam bodova manje od vodeće Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Hina) xmdob yggab

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.