Pravi potez Mateo Kovačića, iz Reala u Chelsea: ‘Hrvatska se može vratiti na razinu koju je držala na Svjetskom prvenstvu’

Foto;: Twitter

Hrvatski nogometni reprezentativac, Mateo Kovačić, koji je po mnogima prirodni nasljednik Luke Modrića, ovog ljeta napustio je Real i otišao u klub u kojem će imati prilike više igrati, dakle, Chelsea, također jedan veliki klub. Prihvatio je tako veznjak Vatrenih savjet izbornika Zlatka Dalića. Naime, Kovačiću nedostaje utakmica, kontinuitet u klubu, što se itekako osjeti kad igra za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu viđenome do sada Kovačić je pogodio odlaskom na Otok, trener ga hvali, navijači su zadovoljni, a i on, što je najvažnije, više igra nego u Madridu.  Razumljivo, na dolasku hrvatskog nogometaša inzistirao je trener Maurizio Sarri, nakon prve utakmice, na otvaranju prvenstva, kada je ušao s klupe u igru svaki idući susret Hrvat je započeo od prve minute. Cilj je, dakako, osvojiti domaće prvenstvo, FA kup, ali i Europsku ligu u kojoj su favoriti. U Europskoj ligi, podsjetimo, igra i zagrebački Dinamo.

Kako se Mateo uklopio u igru engleskog nogometnog velikana?

“Vrlo dobro sam se uklopio, igramo vrlo dobro, napadački i zadovoljan sam zasad kako stvari stoje. Sviđa mi se stil nogometa kakav preferira Sarri, a to je napadački i visoki presing. Pokušavamo uzeti loptu već u protivničkoj polovici i meni paše takav stil igre,” rekao je Mateo Kovačiću u intervjuu za Sportklub, nakon čega je otkrio kako se slaže s čovjekom koji je i tražio njegov dolazak. Suradnja je, kaže, sjajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlično se slažemo, sviđa mi se Sarrijeva filozofija nogometa i pomaže mi da ispravim svoj najveći nedostatak, a to je postizanje golova. Želi da budem češće u šansama i nadam se da ću brzo i tom segmentu biti sve bolji. Ovdje se igra čvršće nego u Španjolskoj, zahtjevnije je i fizički teže, trebalo mi je malo da se naviknem da ovdje nema puno prekršaja…”

Mateo Kovačić još jednom se osvrnuo na najteži poraz Vatrenih u povijesti, poraz od Španjolske na startu Lige nacija od 6:0 još uvijek peče.

“Nismo bili dobri, postigli su nam šest pogodaka iz šest udaraca i to je na kraju stvarno izgledalo loše. Dogodi se jedna takva utakmica, brzo imamo novo okupljanje i moramo popraviti dojam. Bio sam jako potresen nakon poraza, prvi put u životu se nisam ni s kim pozdravio nego sam samo otišao u svlačionicu…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li se Hrvatska vratiti na razinu kakvu je pokazala na Svjetskom prvenstvu?

“Sigurno da će nam nedostajati igrači koji su se oprostili, ali dolazi puno mladih igrača i nema straha.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.