Predbožićni intervju braće Sinković za Narod: Nikad nismo stari za okupljanje s obitelji i zajedničko kićenje bora

Foto: PR

Približavaju se božićni blagdani, za mnoge u Hrvatskoj Božić je najradosniji blagdan, kada se prisjećamo rođenja Isusa Krista i kada je zapravo obitelj u središtu svega te zajedničko okupljanje tih radosnih dana u godini. Povodom božićnih blagdana razgovarali smo s braćom Sinković, iza kojih je uspješna, štoviše zlatna godina. Kruna njihove bogate i trofejne karijere bilo je zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiro. Dakle, braća Sinković sportski su junaci inače za hrvatski sport izuzetno bogate 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko mjeseci nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama, kad su se slegli dojmovi, kako se osjećate?
I dalje se osjećamo sretno i ponosno zbog onoga što smo postigli, no svjesni smo da to zlato nije vječno. Moramo još puno raditi, truda uložiti i biti uporni kako bismo i dalje pokazali koliko smo dobri i koliko možemo biti.
Planiramo postići puno u novoj disciplini koju smo odabrali nakon Olimpijskih igara.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?
S obzirom da smo u Riju osvojili zlato i time ispunili sve svoje želje i očekivanja odlučili smo se okušati u novoj disciplini – dvojac bez kormilara. Ideju smo iznijeli treneru koji je odmah pokazao da mu se sviđa i možemo reći da je u tom trenutku “pala” odluka. Nismo dugo razmišljali niti smo previše raspravljali o tome, u dvojcu na pariće smo postigli sve što se može postići i generalni plan nam je bio to sve ponoviti, a kako smo uvijek spremni na nove izazove i uvijek želimo iskušavati svoje tijelo i mogućnosti nadamo se sve ponoviti, samo u drugoj disciplini. Sigurno je kako ovime dovodimo u pitanje sav svoj dosadašnji i budući uspjeh no zaključili smo kako je vrijeme za promjene. Još smo premladi da bismo odlazili u mirovinu, nismo niti pomišljali razilaziti se i eventualno karijeru nastavljati samostalno, već nastaviti u onom smjeru u kojem smo najbolji – zajedno, ali u novoj disciplini.

Bliže nam se Božić i Nova godina, kako ćete ih provesti?
Ove godine smo oboje u Zagrebu tako da ćemo Badnjak i Božić provesti u krugu obitelji. Jako često smo na putovanjima, posebno protekle godine kada smo osim natjecanja imali i intenzivne pripreme. Tako da se trudimo barem u vrijeme blagdana biti što više zajedno i posvetiti svaki trenutak svojim najmilijima, ipak je to poseban dio godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možete li se prisjetiti jedne uspomene iz djetinjstva vezane uz blagdane?
Običaj koji nas sjeća na djetinjstvo, a vezan je za svake blagdane je upravo taj da sa svojim roditeljima uvijek na Badnjak kitimo bor. Toga se držimo i danas pa stoga nastojimo svaki Badnjak provesti u krugu svoje obitelji i okititi bor zajedno. Za takve stvari nikad nismo stari, a to su trenutci u kojima mi svojim najmilijima nadoknadimo sve trenutke koje smo odvojeni od njih u godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.