Provokacija zataškana u medijima: Četiri ‘S’ i Vukovar na ćirilici u Trpinji nakon odgode utakmice između Sinđelića i Crvene zvezde!

Foto: Snimka zaslona/TV Bujica

Hrvatska se ovih dana u mjesecu studenom s posebnim pijetetom prisjeća Vukovara i Škabrnje, žrtava koje su pale nakon što je velikosrpski agresor ušao u spomenuta hrvatska mjesta 18. studenog 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TV Bujica urednika i voditelja Velimira Bujanca objavila je fotografiju autobusnog stajališta u Trpinji (junak Trpinjske ceste bio je jedan od najvećih junaka Domovinskog rata, vukovarski heroj Blago Zadro, koji je poginuo 16. listopada 1991. godine) na kojem je iscrtana velikosrpska provokacija, četiri ”S” te Vukovar na ćirilici, uz obveznu poruku ”Srbija.”

Naravno, četiri ”S”, zajedno sa zvijezdom petokrakom, simbolizira masakr na Ovčari i genocid u herojskom gradu na Dunavu nakon ulaska združenih snaga JNA i četnika u Vukovar. Ova je provokacija zataškana u medijima.

Spomenuta provokacija u Trpinji navodno je reakcija na činjenicu da se nije odigrala utakmica Crvene Zvezde i Sinđelića, koja se trebala igrati na obljetnicu smrti jednoga od zapovjednika obrane Vukovara – Blage Zadre. Radilo se o prijateljskoj utakmici veterana NK Sinđelić iz Trpinje, inače sela nedaleko od Vukovara, i beogradske Crvene zvezde, nakon što se javnost digla na noge utakmice ipak nije odigrana, uz negodovanje Milorada Pupovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografija je u TV Bujici objavljena 13. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.