Prva pametovanja nakon uspjeha Vatrenih, zamjenik SDP-ovca Zlatka Komadine: ‘Ovo je prilika političarima da stvarno pomognu, a ne da se slikavaju u ložama’

Foto: fah

Čestitajući srebrnim Vatrenima, zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić poručio je u ponedjeljak kako bi donositelji odluka trebali namijeniti “bitno veće novce” za sportsku infrastrukturu, kako bi i ona bila na ponos, kao što su to danas igrači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je prilika političarima da stvarno pomognu sportu, a ne da se samo grle i slikavaju u ložama”, kazao je Boras Mandić na redovitoj konferenciji za novinare. Sportaši kod nas, istaknuo je, često treniraju i natječu se u neodgovarajućim uvjetima, a sportska je infrastruktura vrlo skromna.

Stoga bi, smatra, od 30-tak milijuna dolara, koliko će dobiti Hrvatski nogometni savez za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu, znatan dio trebalo uložiti u obnovu nogometne infrastrukture, ali i za uvođenje VAR tehnologije na domaće stadione, kako bi se ostvarilo poštenije suđenje.

Istaknuo je i kako bi sada trebalo podržati “opatijsku inicijativu” koja predlaže nove modele financiranja sporta u zemlji, uključujući povećanje boravišne pristojbe za jedan euro dnevno, što bi odlazilo u fond za razvoj sporta u zemlji. Prijedlog povećanja boravišne pristojbe se sad pokazao kao opravdan jer se uvidjelo da nema bolje promocije Hrvatske od one kroz sport. Od tako prikupljenog novca samo u jednoj godini u ovoj županiji bi se mogao urediti stadion na Kantridi, skijališta i vučnice na Platku ili biatlonski centar kod Mrkoplja, ustvrdio je Boras Mandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik župana izvjestio je o rezultatima završenog prvog upisnog kruga u srednje škole u Županiji. Od 2900 mjesta popunjeno je 2460, najviše slobodnih mjesta ostalo je u riječkoj Graditeljskoj školi za industriju i obrt, Srednjoj talijanskoj školi te srednjim školama u Delnicama i Čabru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.