Reakcije nakon pobjede hrvatskog prvaka na Poljudu: I Hajduk i Dinamo pred ključnim europskim ispitima…

Foto: fah

Dinamo je na praznom Poljudu, koji, dakako, nije bio prazan zbog bojkota ili tko zna čega, nego zbog pandemije koronavirusa, u sklopu 4. kola Prve hrvatske nogometne lige svladao Hajduk 2:1. Ujedno je to i četvrta pobjeda Modrih ove sezone te druga uzastopna pobjeda Zagrepčana na Poljudu poslije 2:0 iz ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice trener Dinama, Zoran Mamić, naravno, imao je razloga za zadovoljstvo.

”Čestitke momčadi na pobjedi. Nismo htjeli juriti od početka utakmice, jer nismo se posebno pripremali za ovaj susret zbog odsustva 15-16 igrača u samoj pripremi. Jedini zahtjev je bio da Hajduku ne dopustimo da se razmaše u prvom dijelu. Ne, nismo ništa kalkulirali, jer nikada ne možeš kalkulirati na Poljudu. Hajduk je bio dobar na početku prvenstva i mi smo ozbiljno prišli utakmici. U početku oprezno, a kasnije smo stvorili mnoštvo šansi. Jedino što igračima mogu zamjeriti jest nedostatak solidarnosti kod prigoda. Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija. Znam kako je to, velika želja, hoće svatko zabiti, a prilika je bilo puno. No, gotov je derbi, moramo se osvježiti i pripremiti za Budimpeštu”, rekao je trener Dinama.

Hajdukov trener Hari Vukas pokušao je izvući i nešto pozitivno iz novog poraza od Dinama na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ako je nešto pozitivno u porazu, to jest činjenica da smo bili ravnopravni do prvog primljenog zgoditka. Imali smo bolje situacije od Dinama i šteta što nismo otišli u rezultatsku prednost. Kod gola smo kasnili u koraku, donosili krive odluke za 0:1. Svaki igrač je kasnio u nečemu. Nažalost. Početkom drugog poluvremenu donijela se odluka utakmice, da nije bilo raspoloženog Posavca utakmica bi završila ranije. Morali smo preuzimati veći rizik u drugom poluvremenu, ali Dinamo je stvorio toliko situacija da je utakmicu mogao ranije privesti kraju. Mi smo tražili šansu kroz prekide, našli jednu, ali nismo okrenuli utakmicu. Presudno? Početak drugog dijela i kvaliteta Dinama koja je za hrvatske prilike ipak najveća. Potvrdili su svoju klasu, odlučili su se za Kastratija i Oršića. Ne, nisu nas iznenadili sastavom, znali smo gotovo kompletnu njihovu momčad”, poručio je Vukas, a dotaknuo se i predstojećih kvalifikacija Hajduka u Europskoj ligi.

”Dinamo je samo jedna utakmica, rekao sam igračima u svlačionici, moramo što prije zaboraviti derbi. Od ponedjeljka idemo u pripremu za Renovu, znamo sve o njima. Vole igrati, imaju nekoliko starijih igrača koji znaju te jednog eksplozivnijeg prema naprijed. Mi ne bježimo od uloge favorita, znamo što nas čeka u Makedoniji. ”

Strijelac prvog pogotka za Dinamo – Lirim Kastrati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Jako sam zadovoljan, primarno zbog gola, ali i zbog pobjede i moje ukupne igre. Nakon usopjeha protiv Hajduka imamo još veću motivaciju za Budimpeštu. Idemo pobijediti Ferencvaros.”

Kristijan Jakić, nogometaš koji je promašio barem jednu priliku za pogodak, i on je svjestan da predstoji najvažnija utakmica za Modre – protiv Ferencvarosa u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

”Pamtit ću moju prvu utakmicu za Dinamo i mislim da sam se dobro prilagodio momčadi. Zaista sam sretan i zadovoljan, ali također sam svjestan da igru moramo ponoviti i opravdati protiv Ferencvarosa. Ništa nam neće značiti pobjeda protiv Hajduka ako ne dobijemo u Budimpešti. Zato s velikim optimizmom idemo u utakmicu sa Mađarima.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.