Roger Federer pri kraju karijere: ‘Ne žalim ni za čim, ja sam muž i otac, sin svojih roditelja, potpuno normalan čovjek’

Foto: fah

Švicarac Roger Federer vjerojatno je najbolji tenisač svih vremena, no, i njegovo vrijeme neumitno prolazi. Federer je u zenitu svoje karijere otkrio jednu zanimljivost, jedan detalj star desetak godina. Naime, Švicarac je 2009. godine osvojio Roland Garros, nakon čega i Wimbledon, čime je osvojio svoj 15. Grand Slam te je srušio rekord velikog Petea Samprasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Te 2009. godine sam osvojio Roland Garros i zatim Wimbledon, pa srušio Samprasov Grand Slam rekord. U tom trenutku sam osvojio sve, tako da sam već tad mogao otići u mirovinu”, rekao je Federer.

Feder je pričao i o svom imidžu, velikoj popularnosti koju diljem svijeta uživa kao jedan od najvećih igrača svih vremena.

”Mislim da sam potpuno normalan čovjek. Vrlo mi je bitno to što ljudi često dolaze, pitaju me za autograme, kažu da me prate po 20 godina… U privatnom životu ja nisam ta osoba. Potpuno sam normalan čovjek koji je odrastao u Baselu. Ja sam muž i otac, sin svojih roditelja. Ja sam takav, nisam samo tenisač”, kazao je Federer, koji se osvrnuo i na neke greške koje, kako tvrdi, nisu imale previše utjecaja na njegov život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Greške su sastavni dio života. Mogao sam neke stvari napraviti drugačije, ali ni ja ne znam koje točno. Možda sam u nekim mečevima mogao drugačije reagirati, na nekim break loptama, no, na kraju ne žalim previše ni za čim. Kad bih žalio značilo bi da živim u prošlosti, a to ne bi bilo dobro. Bitno je biti pozitivan i gledati unaprijed”, zaključio je ponajbolji svjetski tenisač svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.