Srbijanski mediji se osramotili i ponovno prevršili svaku mjeru: Za napad na vaterpoliste Crvene zvezde okrivili mrtvog čovjeka

Foto: Snimka zaslona

Nažalost, u srbijanskim medijima, koji su uglavnom u službi velikosrpskog režima Aleksandra Vučića, može se pročitati svašta, rijetko se naleti neku istinitu informaciju, uglavnom su to lažne vijesti protiv kojih se, primjerice u Hrvatskoj na svoj način ”bori” koalicija HDZ-a, HNS-a, SDSS-a, a koja i sama proizvodi lažne vijesti gotovo na svakodnevnoj bazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako mediji u Srbiji iz dana u dana pišu o huliganskom incidentu u Splitu kada je nekolicina huligana napala trojicu vaterpolista Crvene zvezde, a da niti jednog trenutka ne problematiziraju mračnu atmosferu linča koja u Srbiji vlada tridesetak godina, u državi u kojoj je moguće biti četnik (fašist) na tribinama, biti fašist (četnik) u parlamentu, biti fašist (četnik) u medijima…

Mladi hrvatski kaunist prije nekoliko je godina zamalo u Srbiji izbjegao pogibelj, da sad ne nabrajamo sve ono što se događa u spomenutoj zemlji u kojoj su mediji, dobrim dijelom kao i u Hrvatskoj, u službi vladajuće nomenklature. O tome se, uglavnom, šuti.

Dakle, vratimo se na incident u Splitu o kojem po tko zna koji puta piše srbijanski Blic, koji je inače smatran za umjereni dio medija. Naime, tako su u Blicu za incident u Splitu okrivili – mrtvog čovjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod naslovom ”Oni su tukli vaterpoliste” Blic je objavio i fotografiju Mate Blaževića, koji je ubijen 11. kolovoza 2017. godine u Stobreču!?

Podsjetimo, do sada su uhićena četvorica osumnjičenika za napad na sportaše iz Srbije – dva 25-godišnjaka, 23-godišnjak i 21-godišnjak. Svi oni sumnjiče se za zločin iz mržnje. Glede Blaževića, on je bio jedan od pripadnika Torcide te su mu nakon smrti odali počast Hajduk i Torcida. Za ubojstvo Blaževića tereti se Nikola Gusić Janjić iz Podstrane, prijeti mu kazna do 20 godina zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.