(VIDEO) Roger Federer sa suzama u očima proslavio još jednu veliku pobjedu: ‘Čestitao bih Marinu Čiliću na izvrsnom turniru i na trećem mjestu ATP ljestvice’

Foto: fah

Najbolji svjetski tenisač svih vremena, Roger Federer, u suzama je proslavio osvajanje Australian Opena te ukupno 20. Grand Slam naslov u prebogatoj karijeri.  Nakon tri sata borbe protiv Čilića, kojeg je porazio s 3:2 u setovima (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1), Roger je počeo slaviti i nije mogao sakriti emocije, iako je upravo on u tome majstor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Bila je ovo deveta pobjeda Rogera Federera nad Marinom Čilićem u ukupno 10 susreta i jedna od najteže izborenih. Čilić je tu, blizu, najboljih svih vremena, sad je za Marina najvažnija konstanta. Igra na visokoj razini tijekom cijele godine, na većini turnira.

Kako smo spomenuli pobjedom nad Marinom Roger je osvojio šesti  naslov na Australian Openu (2004., 2006., 2007., 2010., 2017., 2018.). Dvadeset osvojenih Grand Slam turnira  Rogera Federera veliki je uspjeh, samo je bivša njemačka tenisačica Steffi Graf osvojila više, ukupno 22.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nevjerojatno. Tako sam sretan. Cijeli sam dan razmišljao o današnjem meču. Ispunio sam svoje snove. Nakon protekle sjajne godine, aktualna nije mogla bolje započeti. Nevjerojatno…”, rekao je Federer nakon meča i nakon nove velike pobjede u dvorani Rod Laver Arene.  Publika je ovacijama pozdravila Federera, ali i Marina Čilića od sutra trećeg tenisača svijeta.

“Čestitao bih Marinu Čiliću na izvrsnom turniru, ali i na trećem mjestu na ATP ljestvici. Bravo, samo tako nastavi i dalje”, poručio je Marinu Federer, okrenuvši se prema njemu.

“Zahvalio bih svima. I publici, i organizatorima, i volonterima. Iznova sam se uvjerio koliko ljudi zapravo vole tenis. Čast je ponovno doći u Melbourne”, poručio je Federer i zahvalio se gledateljima, koji su uglavnom bili na njegovoj strani tijekom cijelog meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ispunjavate arene, činite me nervoznim te me tjerate da i dalje trajem. Hvala vam. Hvala vam na svemu…”

“Hvala mojem stručnom stožeru. Volim vas”, zaključio je Federer, publika je dugim pljeskom pozdravila velikog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.