Roko Ukić u slovenskoj Cedeviti Olimpiji: ”Nadam se da će nas pandemija koronavirusa zaobići i riješiti nas nekih briga”

Foto: fah

Iskusni hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić umjesto u Splitu ili Ciboni karijeru će nastaviti u slovenskoj Cedeviti Olimpiji. Prema svemu sudeći Ukić će iduće sezone igrati u regionalnoj ABA ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na činjenicu da ima 35 godina Ukić se osjeća fizički moćno te još uvijek ne razmišlja o prekidu karijere, posljednjih godinu dana hrvatski košarkaš je proveo u Antibes Sharksima, a sada će svoje košarkaško znanje preseliti u Ljubljanu.

”Vrlo sam sretan što sam treći put u karijeri igrač Cedevite i prvi put Cedevite Olimpije. Zahvaljujem upravi kluba i trenerskom stožeru koji me vide kao nekoga tko može pomoći cijelom projektu i momčadi u koju iskreno vjerujem. Velik sam optimist i jedva čekam baciti se na posao. Nadam se da će nas pandemija koronavirusa zaobići i riješiti nas nekih briga, te da ćemo imati priliku igrati u svim natjecanjima. Fizički i mentalno sam spreman za početak sezone, nadam se da ćemo se družiti s velikim brojem navijača u Stožicama i imati uspješnu sezonu”, rekao je hrvatski reprezentativni playmaker za službenu stranicu ABA lige.

”Nadam se da će nas pandemija koronavirusa zaobići i riješiti nas nekih briga, te da ćemo imati priliku igrati u svim natjecanjima. Fizički i mentalno sam spreman”, poručio je Ukić, prenosi portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roko Ukić je u dva navrata igrao u Cedevitinom dresu, no, tada je Tedeschijev klub bio i hrvatski klub, bilo je to  u sezonama 2014/2015 i 2017/2018. Klub je u međuvremenu promijenio ime u Cedevita Olimpija i preselio u Ljubljanu. Osim Cedevite, Splićanin je još u karijeri igrao za Split, Tau Ceramicu, Barcelonu, Lottomaticu, Toronto, Milwaukee, Fenerbahče, Panathinaikos, Varese, Cantu, AEK, Levallois i Antibes Sharkse.

Trener slovenske Cedevite Olimpije je Jurica Golemac te je u Ukiću dobio veliko pojačanje, iskusnog razigravača koji je u svojoj bogatoj karijeri prošao puno toga. Ukić će u Cedeviti Olimpiji biti jedini hrvatski predstavnik.  Bez obzira na korona krizu Cedevita Olimpija slaže respektabilnu momčad, stigli su Kendrick Perry iz Mege te sudanski centar Mangok Mathiang, Slovenci Žiga Dimec i Alen Hodžić. No, ima i odlazaka, otišli su Andrija Stipanović, Filip Krušlin, Saša Zagorac, Cody Miller Mcintyre, Dominic Artis i Domen Bratož.

Prema svemu sudeći zbog pandemije koronavirusa početak nove sezone regionalne ABA lige, koji je trebao krenuti 19. rujna, mogao bi biti odgođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.