Rukometaši: Nastaviti tako dalje i isprati gorak okus prve utakmice

Foto: fah

– Pohvalio bih cijelu ekipu. Bolje smo izgledali na terenu, pružili puno više energije i puno je lakše uz ovakvo navijanje. Hvala im. Mi ćemo probati nastaviti dalje i isprati gorak okus prve utakmice, rekao je Josip Šarac nakon pobjede nad SAD-om 40:22 u susretu 2. kola skupine G Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem susretu u skupini hrvatski rukometaši za dva dana igrat će protiv Maroka, a drugi krug natjecanja izborit će tri najbolje ekipe iz skupine.

– Turnir ide dalje. Moramo skupiti glave i nadati se da će nam turnir dati još jednu šansu da prođemo dalje. Maroko je slična ekipa i slične kvalitete kao SAD. Idemo po pobjedu i dati najbolje što možemo, dodao je Šarac.

Susret je prokomentirao i naš prvi strijelac protiv Amerikanaca Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Lijepo smo se istrčali. Nismo podcijenili Ameriku u nijednom trenutku. Odigrali su jednu odlučnu utakmicu protiv Maroka. Analizirali smo ih i vidjeli prijetnje, ali Hrvatska je shvatila ovaj put ozbiljno i zaustavili smo sve njihove prijetnje.

Osvrnuo se Karačić još jednom na otvaranje SP-a i poraz od Egipta.

– Hrvatska je danas bila na razini. Prije utakmice i tijekom priprema bila je na ovakvoj razini. Što se desilo protiv Egipta, tko zna. Možda sam sebi stvoriš pritisak i bojiš se neuspjeha, dođe ti onakav rezultat. To trebamo zaboraviti i ići dalje. Mi svoje moramo odraditi do kraja na pošten način, kako jedino i znamo. Slušamo o padu hrvatskog rukometa, ja jednostavno ne mislim da je to tako. Rezultati to pokazuju u zadnje vrijeme, ali ja mislim da mi imamo lijepu budućnost i igrače koji mogu nositi ovaj dres i trenere koji to mogu voditi, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.