Rukometašice otputovale na uzvratni susret s Njemačkom

hrvatska
Foto: fah

Ženska rukometna seniorska reprezentacija otputovala je u utorak u njemački Hamm gdje je u srijedu 5. lipnja očekuje uzvratni susret s Njemačkom u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019, objavio je Hrvatski rukometni savez (HRS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica se igra u srijedu u 18,45 sati u Westpress Areni u Hammu.

U prvom susretu, odigranom u Koprivnici u nedjelju, 2. lipnja, Hrvatska je odigrala neriješeno i utakmicu s Njemačkom završila rezultatom 24-24 (11:10).

Reprezentacija je u Njemačku otputovala u kompletnom sastavu, a to znači da u odnosu na prvi susret izbornik Nenad Šoštarić ima na raspolaganju i Marinu Glavan, koja nije igrala u Koprivnici. To je igračica koja reprezentaciji daje još jednu opciju više u napadu, a posebno je važna za tranziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trebalo nam je u startu možda malo više hrabrosti, međutim ono što smo pokazali tijekom cijele utakmice, borbenost i fanatičnost, mislim da je to nešto na što svi moramo biti ponosni. Mislim da će nas pokušati slomiti u prvom poluvremenu, ali ako ih mi uspijemo održati u egalu, onda će ta utakmica biti vrlo ozbiljna”, kazao je Šoštarić.

“Igrat će Marina Glavan koja nije igrala u prvoj utakmici, a koja nam je bitan igrač u svim fazama. Mislim da moramo bolje odigrati napad s igračem više, tu smo imali nekakav lom. Isto tako, s igračem manje smo se dogovarali kako i dogovorit ćemo se kad vidimo video”, dodao je.

Reprezentativka Ivana Kapetanović smatra da se u Njemačkoj kreće opet od nule

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno da nam je žao, cijelu utakmicu smo vodile, drugo poluvrijeme smo malo popustile, ali na kraju smo opet mi njih stigle. Da smo pobijedile jedan razlike, u Njemačku s jedan razlike ne znači ništa. Tako da je možda bolje da je ovako opet 0-0, idemo sve ispočetka, 60 minuta i bolji neka pobjedi. I možemo i hoćemo, svi puno želimo ići u Japan”, rekla je Kapetanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.