Rukometašice: Vjerujte da je nama najteže, mislim da nitko nije spavao

Izbornik Ivica Obrvan i reprezentativka Valentina Blažević bili su iznimno razočarani nakon (ne)prospavane noći te jučerašnjeg poraza od Mađarske kojim su se hrvatske rukometašice oprostile od Svjetskog prvenstva te ostale bez olimpijskih kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bila je teška noć, svakako. Bila je važna utakmica. Analizirao sam je naravno. Dobro smo, ja bih rekao, odlično igrali najveći dio utakmice do 5 minuta prije kraja. Ne mogu reći da smo i tada igrali slabo, onda bih rekao da se to kroz cijelu utakmicu moglo dogoditi kad promašiš zicere, odnosno čiste prilike. Ovakve utakmice imam puno odigranih u nogama kao trener. Ne znam da li se kada dogodila, znači onaj skauting što su djevojke odradile na njihovim najboljim igračicama, obrana koja se odigrala prvo poluvrijeme, mogu slobodno kazati i najveći dio drugog poluvremena – da je jedna od najboljih što sam dosad imao prilike kao trener voditi pa i sa muškim selekcijama ili klubovima. Fantastično su zatvorile sve njihove najbolje igračice, sve njihove prolaze, finte, da je bila jedna milina gledati to sa klupe, rekao je izbornik Ivica Obrvan, između ostalog, nakon prospavane noći.

> Hrvatske rukometašice bile na plus šest, pa ostale bez četvrtfinala!

– Odradili smo jedno odlično svjetsko prvenstvo, bez obzira na ovaj šok koji su cure doživjele, ja kao izbornik, moram gledati pozitivno, nije lagano. Ja ću kao trener i izbornik ovo pamtiti možda i zauvijek ove situacije i sjećati ih se, zaključio je.

– Stvarno ne znam šta bih vam rekla. Vjerujte mi da je nama najteže u ovim trenutcima i da smo sve i tužne i razočarane. Mislim da nitko nije ni spavao večeras od nas. Stvarno ne znam šta bih vam rekla, rekla je Valentina Blažević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije uspjela pronaći odgovor na pitanje što je presudilo u završnici.

– Svakako da smo vrtile film odmah poslije utakmice, pa cijelu noć, pa ne znam, jutros, pa pokušavaš zaboraviti, ne možeš. Ne znam stvarno što je bio problem u zadnjih 5 minuta. Sigurno da je i pad koncentracije, možda i snage. Ali onda opet razmišljamo, ostalo je još samo 5 minuta od naše najbitnije utakmice, pa možda i nije do snage, a možda i je. Ima svega, ali svima nam je teško i sve smo razočarane što su možda neki naši snovi što smo sanjale srušeni. To je to, ali to je sport i život ide dalje, zaključila je hrvatska rukometašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.