Samovojska: Tko nije zapljeskao Modriću, ne zna ništa o nogometu

Foto: snimka zaslona

Real Madrid odigrao je savršenu utakmicu protiv Liverpoola te je na slavnom Anfieldu pobijedio s 5:2 u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka. Fantastičnu utakmicu odigrao je Luka Modrić. Prokomentirali su dvoboj Anton Samovojska i Mario Carević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Real Madrid, Luka Modrić, Luka je odigrao perfektnu utakmicu, a Real je razorio sve nade Liverpoola da može popraviti slabu sezonu dobrim nastupom u Ligi prvaka. Čak 5:2 u prvoj utakmici znači da će druga utakmica biti rutina. Utakmica je bila zanimljiva, a bio je element horora, horor je bila igra Liverpoolove obrane. S druge strane, Real je pokazao kakva je momčad nakon 2:0. Potvrdilo se još jednom da je Liga prvaka idealno natjecanje za Real, rekao je Anton Samovojska za HRT.

– Liverpool nije u dobrom momentu, iako imaju dvije pobjede u zadnje dvije utakmice u Premeir ligi. Bilo je nekih naznaka povratka u formu, ali ova utakmica je pokazala da imaju puno slabosti, da su mentalno nestabilni. Jer nakon 2:0 primiti pet golova, iako je Real na drugoj strani, je nevjerojatno, smatra Mario Carević.

Liverpool je krenuo odlično, poveo je 2:0 do 14. minute.

– Početak kao iz sna, 2:0 u 14. minuti, Salah je razbio Alabu. No izlaskom Alabe i ulaskom Nacha stabilizirali su se. Liverpool je čak mogao povesti 3:0, ali onda se nešto dogodilo. Real je počeo dominirati, Teško je psihološki igrati kad gubiš 0:2, no tu su Madriđani pokazali pobjednički mentalitet i iskustvo, nisu paničarili, kaže Carević.
Real i kad gubi zna se vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Treba se sjetiri prošle sezone i Lige prvaka, iz kakvih se iskušenja Real vraćao. Protiv PSG-a posebno smo mislili da je Real gotov, ali vraćali su se uvijek. Ancelotti je u pravu kad kaže da je Liga prvaka za igrače poput Modrića i Benzeme savršeno natjecanje, s njihovim iskustvom oni ne gube glavu. Real jednostavno ne gubi glavu. No Liverpool me iznenadio, poveo je 2:0 i samo je trebao malo stati, ali Klopp nikad ne vraća igrače natrag, oni idu samo naprijed. Sad su u izrazito teškoj situaciji, trebaju kompletno rekonstruirati cijelu momčad. Prije tri godine smo za Arnolda govorili da je najbolje bek, za Van Dijka smo pričali bajke, a oni igraju užasno. Nećemo govoriti o vezi koja igra jezivo, gdje igra dijete od 18 godina i on ne može izdržati takvu utakmicu. Ne može on to igrati, premlad je, kaže Samovojska.

Posebno se Luka Modrić istaknuo u akciji za peti gol Reala.

– Modrić se izborio, otresao u duelu Bajčetića i opet mat-potez u tri dodira, školska kontra. Molim Benzemu i Modrića da igraju što duže, užitak ih je gledati, kaže Carević.

Legendarni Anfield je aplaudirao Luki kad je zamijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Tko ne bi zapljeskao ovakvoj akciji, ako tome ne zaplješćeš, ne znaš ništa o nogometu. Prije tri dana Marca je praktički pokopala Modrića, poručila mu da ode, a danas su to takvi komplimenti, poruke da ostane što duže, ma to je fenomenalno. No sve komplimente je zaslužio, njegova igra je na vrhunskoj razini. A kod 0:2 je bio aspolutno najbolji, kad je počeo primati loptu, smirivati i voditi Realovu igru, to je bio užitak gledati, zaključio je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.