Sandra Paović: Nedopustivo da tri mjeseca ostajemo bez novaca

Foto: fah

‘Zlatna’ stolnotenisačica Sandra Paović iskoristila je novinarsku konferenciju paraolimpijske reprezentacije u zrakoplovnoj luci kako bi istaknula financijske probleme u kojima će se uskoro nači paraolimpijci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od 30. rujna ove do 1. siječnja iduće godine izlazimo iz programa i više nam neće biti isplaćivane stipendije, naknade za trenere, vitaminizacija, fizioterapeuti… Sve će pasti na leđa sportskih saveza i klubova. Stipendije su nekim sportašima jedini izvor prihoda,” kazala je Paović dodavši:

“Ne znam kako će se to riješiti, ali je nedopustivo da tri mjeseca ostajemo bez novaca. Pa nećemo mi sada tri mjeseca pauzirati. Većina nas već idući tjedna nastavlja s treninzima,” poručila je paraolimpijska pobjednica, te svjetska i europska prvakinja.

Predsjednik HPO-a Ratko Kovačić kazao je kako su paraolimpijci u Riju još jednom pokazali da znaju i mogu, ali i da trebaju veću podršku u financiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Činjenica je da smo mi novac za nastup na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru dobili tek sredinom sedmog mjeseca. Sada je taj program završen, a uskor ćemo otvoriti novi za POI u Tokiju, ali nam za to trebaju sredstva. Nadam se da će to biti veća sredstava iz državnog proračuna,” kazao je Kovačić naglasivši kako se nada i većem financiranju sporta osoba s invaliditetom na lokalnoj razini.

“Svi gradovi će se sada veseliti medaljama koje su osvojili njihovi sportaši, ali očekujem kako će se poboljšati i financiranje. To je rak rana cijelokuponog sporta, pa i sporta osoba s invaliditetom,” poručio je Kovačić dodavši na kraju: “Na uspjeh reprezentacije koji smo ostvarili u Rio de Janeiru možemo biti još ponosniji kada se zna s koliko malo novaca raspolažemo i i to u uvjetima koji nisu optimalni za sportaše.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.