Šefovi momčadi Formule 1 proglasili Britanca Lewisa Hamiltona najboljim vozačem, Nico Rosberg treći

Foto: fah

Šefovi momčadi Formule 1 proglasili su u anketi časopisa “Autosport” Britanca Lewisa Hamiltona najboljim vozačem iako on ove godine nije osvojio naslov svjetskog prvaka nego njegov momčadski kolega u Mercedesu Nico Rosberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemac Rosberg, koji je u nedjelju u zadnjoj utrci sezone u Abu Dabiju osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, treći je u ovom ispitivanju kojeg provodi Autosport, dok je drugi ovogodišnja senzacija u Formuli 1 vozač Red Bulla 19-godišnji Nizozemac Max Verstappen. Drugi vozač Red Bulla Australac Daniel Ricciardo je četvrti.

Hamilton je pobijedio u deset od 21 utrke ove sezone, što je prvi put da je vozač pobijedio u više od sedam utrka i nije osvojio naslov, dok je Rosberg slavio u devet utrka.

Trostruki svjetski prvak Hamilton je također 12 puta startao s najbolje startne pozicije, ali mu je naslov izmakao za pet bodova koliko je imao manje od Rosberga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je osvojio više bodova u anketi “Autosporta” za 2016. godinu, u kojoj šefovi momčadi imenuju deset najboljih vozača o dodjeluju im bodove prema bodovanju u utrkama Formule, nego prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.