Sinovi ravnice: Kako je Domagoj Vida pomogao prijateljima da pokrenu posao sa svinjama?

Foto: fah

Domagoj Vida pomogao je 2008. godine prijateljima iz djetinjstva. Dragan i Dimitrije Simonović, Ivan Plechinger, Luka Mandić i Domagoj Vida znaju se još od kada su bili klinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo se od osnovne škole. Družimo se zapravo od vrtića, ali od osnovne škole je to postalo to. Razlika je par godina između nas svih. Ja sam 1990. godište, oni 1989., a moj brat 1988. godište. Zajedno smo odrasli, počeli zajedno igrati nogomet. Sve je krenulo u Miholjcu na igralištu’, govori Domagojev prijatelj Dragan, jedan od ‘sinova ravnice’”, za Gostiona.com.

“Čujemo se s njim. Kod njih je isto karantena pa ni ne izlazi iz kuće. Dostavljaju mu hranu doma i čeka da prođe ovo sve”, kaže Dragan.

Onda je ispričao kako je sve krenulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nismo imali pojma o svinjama prije. Znali smo samo dobro pojesti, hahaha. Jednom prilikom su dečki bili kod Domagoja u Ukrajini gdje je tada igrao. Tad ja nisam bio jer sam imao obaveze na fakultetu, ali dečki su otišli jer su već završili fakultete i škole koje su pohađali. Uvijek nas on zove sebi, a obavezno za rođendane i slične fešte. Tako je bilo i taj put”, kaže Dragan pa nastavlja:

“To je bilo taman kada je ona zadnja ekonomska kriza došla i nitko od nas zapravo nije imao posla. Domagoj je rekao da nešto smislimo i pokrenemo, a da će on pomoći za prvu ruku. Naravno da su dečki to odmah prihvatili. Pitao je što bismo mogli raditi, ali nitko od nas nije imao neku ideju tada.”

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Sa nogometnih terena u Rusiji na slavonske pašnjake 🐖🇭🇷 dobrodošao kući Domagoj 🙂 #vida21 #vida #21 #crneslavonske

Objavu dijeli SIN RAVNICE (@sin.ravnice)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njegov prijedlog je bio da otvorimo neku gostionu, neki kafić. Rekao je da ćemo sve urediti i da je to najmanji problem. Zapravo je njegova ideja bila gostiona. Rekli smo da ćemo razmisliti pa mu javiti što i kako dalje. Na kraju smo došli na ideju da uzgajamo svinje”, otkriva.

“Kad smo kretali postajalo je nekih 180 matičnih grla. To je stvarno ništa. Doslovno izumiranje. To je bilo prije pet godina, ovo nam je šesta. Tada smo dovezli prve četiri svinje. One su imale nekih 1200 ili 1500 kvadrata. Imali smo jednu šikaru. Dođeš hraniti svinju, a nje nema, ne vidiš ju. Od tada smo dosta napredovali. Danas imamo 350 svinja i puno bolje uvjete. I dan danas imamo te originalne prve četiri svinje…”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.