Sjajne vijesti za Zlatka Dalića, uskoro se očekuje povratak Ivana Perišića…

Foto: fah

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su prve pripremne utakmice za Europsko prvenstvo, a i ono će vrlo brzo, već u prvoj polovici lipnja. Izbornik Zlatko Dalić ima razloga za zadovoljstvo s obzirom da hrvatski reprezentativci uglavnom briljiraju na velikoj sceni, od Ante Rebića u Milanu do Borne Barišića u Glasgow Rangersu. Vratio se, vrlo uspješno, nakon ozljede i Šime Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, zadovoljstvo činjenicom da su Vatreni uglavnom u formi pokvarila je ozljeda igrača Bayerna, Ivana Perišića, prošla su četiri tjedna od loma gležnja. No, ako je vjerovati njemačkim medijima Perišić bi se mogao na teren vratiti puno prije nego li se očekivalo. Naime, hrvatski reprezentativac trenira smanjenim intenzitetom, a sljedećeg tjedna trebao bi biti potpuno integriran u momčadski trening. To znači da bi uskoro mogao i na travnjak, ukoliko sve bude u redu Perišić bi čak mogao konkurirati za turnir Vatrenih u Dohi, gdje Dalićeva selekcija igra protiv Švicarske i Portugala krajem ožujka.

Inače, Perišić je u Bayern stigao prošlog ljeta na posudbu do kraja ove sezone iz Intera, te je do sada u 22 nastupa za Bavarce skupio 5 golova i 8 asistencija, prenose Sportske novosti.

Ivan Perišić je najbolji strijelac hrvatske nogometne reprezentacije kada govorimo o aktivnim igračima, naravno, najbolji svih vremena i dalje je Davor Šuker, dok je na drugom mjestu Mario Mandžukić, na trećem Eduardo da Silva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern ima puno problema, naime, trener bavarskog velikana Hansi Flick još uvijek ne zna hoće li trenirati Bayern i sljedeće sezone, svjestan je da će ga samo dobri rezultati ostaviti na klupi aktualnog prvaka Njemačke

Za sada mu ide dobro, u posljednjih 10 utakmica ostvario je čak devet pobjeda uz jedan neodlučeni rezultat i to igrajući većinom s oslabljenim sastavom zbog brojnih izostanaka.

Niklas Süle izgubljen za cijelu sezonu zbog loma križnih ligamenata, problema s bedrenim mišićem ima Kingsley Coman, a najveći hendikep je izostanak Roberta Lewandowskog. Poljski centarfor i prvi strijelac njemačke Bundeslige sa 25 pogodaka ima problema s koljenom i još najmanje mjesec dana je izvan terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.